15:13:49 18.07.2019
 
Stiri

Fost președinte, despre expulzarea profesorilor de la „Orizont”: „E IDIOTISM, dacă s-a făcut asta pentru ca să vină Erdogan în R. Moldova. Am schimbat oameni vii… E un PĂCAT și o crimă”

Politică 21.09.2018 12:40 Vizualizări2182 Autor: Ziarul National
Fost președinte, despre expulzarea profesorilor de la „Orizont”: „E IDIOTISM, dacă s-a făcut asta pentru ca să vină Erdogan în R. Moldova. Am schimbat oameni vii… E un PĂCAT și o crimă”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, admite că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ar fi condiționat acordarea banilor pentru reparația Președinției, precum și vizita sa în R. Moldova cu expulzarea celor șapte profesori și manageri turci ai rețelei de licee „Orizont”. Mai mult, Voronin spune că, atunci când a fost președinte, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) niciodată nu a indicat în rapoartele sale că turcii de la „Orizont” ar avea o activitate „distructivă” împotriva securității naționale a R. Moldova.

Fostul președinte adaugă faptul că ar vrea să fie doar o coincidență schimbarea așa-zișilor profesori „teroriști” pe reparația Președinției, dar toate indiciile ar duce exact în această direcție.

„Am schimbat oameni vii, am dat oamenii vii la pușcărie. I-am băgat la pedeapsa cu moartea sau pentru toată viața pentru a repara o clădire sau alta. Dacă s-a făcut din considerentul ca să vină Erdogan în Moldova și turcii să finanțeze reparația Președinției, atunci e idiotism. Dacă toate acestea sunt adevărate, atunci imediat trebuie să-ți dai demisia. Este un păcat și o crimă. Nu se procedează niciodată în așa fel”, a declarat Voronin, în cadrul unei emisiuni de la postul N4.

Fostul președinte mai spune că îi cunoaște bine pe directorii și adjuncții de la „Orizont” și că aceștia sunt oameni cumsecade și bine pregătiți: „I-am cunoscut bine încă până a deveni președinte. Pe timpul președinției mă întâlneam cu ei aproape regulat. Am vizitat și această instituție de la Durlești. De două ori pe an mă întâlneam. Sunt oameni cumsecade, oameni pregătiți”.

În același context, Vladimir Voronin spune că niciodată în rapoartele prezentate de SIS nu au figurat oameni care activează la rețeaua de licee „Orizont”. „În anii mei de președinție s-au schimbat trei directori ai SIS. Ei scriu anual rapoarte despre situația cu securitatea națională și niciodată nu a fost vreo indicație că anumite persoane de la acest liceu duc un lucru distructiv împotriva R. Moldova sau se ocupă cu niște chestiuni care cad sub incidența terorismului internațional. Aceste trei persoane (directori SIS n.r.) sunt în viață și pot să confirme asta. O altă coincidență este că Erdogan spunea acestui președinte neconstituțional că vine în august, de Ziua Independenței, dar nu a mai venit. Se vede că a condiționat că, până nu vor fi luate aceste persoane așa, cu forța, pe neașteptate, fără dosare… Acum se pregătește să viziteze Moldova”, a precizat comunistul.

Liderul PCRM a mai adăugat că expulzarea celor șapte profesori turci îi va face pe investitorii străini să nu mai vină în R. Moldova. „Tot se uită și se uită, iar oamenii rămân fără protecție, inclusiv cetățenii străini. Ce fel de investitori vor veni la noi și cine o să le garanteze că nu vor fi luați într-o zi și băgați la pușcărie? Vedeți ce rezonanță internațională a avut acest caz? A reacționat ONU, CEDO, Uniunea Europeană”, a conchis fostul șef de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Dragos 22.09.2018 16:27

A venit timpul ca acesti criminali, inclusiv cre(s)tinul Dodon, sa mearga in patru labe la vreo manastire din Bermude. A venit timpul ca porno-democratul Plahoit sa dea jos toate drapelele UE.

Andrei Bulgru 23.09.2018 15:32

Și fără V. Voronin era clar că regimul imoral și criminal al RM a comis o gravă crimă, din motive conjuncturale și materiale. Iar dacă acest fapt e recunoscut și de Voronin, însemană că claritatea e și mai evidentă. Interesant, ce vor lătra ortacii lui Plahotniuc, zecii de cății și ortaci mai grei, ca P.Bogatu, T. Vasilcău, C. Chiurea, V. Andrienschi ș.a. mizerabili de teala lor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md