19:27:55 29.09.2020
 
Stiri

Ambasadorul României la Chișinău a discutat situația din R. Moldova cu un lider al opoziției

Partide/Comunicate 14.08.2020 13:29 Vizualizări1075 Autor: Ziarul National


Ambasadorul României la Chișinău a discutat situația din R. Moldova cu un lider al opoziției

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, au discutat în cadrul unei întrevederi avute astăzi despre alegerile prezidențiale din toamnă, provocările crizei multiple pe dimensiunile sanitară, agricolă și politică, precum și despre situația alarmantă legată de acțiunile regimului de la Tiraspol.

Un comunicat de presă al Platformei DA arată că Andrei Năstase a mulțumit oficialităților române pentru ajutorul substanțial oferit de România sistemului de sănătate din Republica Moldova în lupta cu epidemia Covid-19 și și-a exprimat recunoștința pentru promptitudinea cu care a fost finalizat unul dintre cele mai importante obiecte de infrastructură menit să sporească securitatea energetică a Republicii Moldova – gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, o primă realizare majoră în domeniul construcției unei infrastructuri comune între România și Republica Moldova.

„Mă bucur să constat că România este foarte atentă la evoluția situației de la Chișinău și sprijină orice efort care poate contribui la implementarea unui set real de reforme pentru democratizarea societății noastre”, a spus Năstase.

Președintele Platformei DA a mai amintit despre alte proiecte extrem de valoroase desfășurate în comun în perioada cât a deținut șefia MAI, precum sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul combaterii contrabandei la granița cu spațiul comunitar, securizarea frontierelor, combaterea criminalității transfrontaliere, a crimelor cibernetice etc. De asemenea, Andrei Năstase a reiterat importanța unui alt proiect de succes inițiat în aceeași perioadă sub aspectul cooperării sectoriale moldo-române și a abordării integrate a în coordonarea serviciului de urgență SMURD.

Cei doi interlocutori au mai abordat și subiectul cooperării instituționale de perspectivă, precum și suportul oferit de România tinerilor din Republica Moldova care își propun să-și continue studiile liceale și universitare în cadrul instituțiilor de învățământ din România și facilitățile acordate acestora în condițiile restricțiilor pandemice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md