14:53:26 15.06.2024
Stiri

Prima reacție a Partidului „ȘOR”, după ce poliția a DEMONTAT corturile instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare: „Noul simbol al PAS este, de astăzi, bâta și cagula”

Partide/Comunicate 10.10.2022 10:54 Vizualizări3935 Autor: Ziarul National
Prima reacție a Partidului „ȘOR”, după ce poliția a DEMONTAT corturile instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare: „Noul simbol al PAS este, de astăzi, bâta și cagula”


„Guvernarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a demonstrat astăzi ceea ce spunem de atâta timp și anume că este un regim dictatorial, care se află la putere doar ca să suprime și să îngrădească drepturile și libertățile cetățenilor. Modul în care protestatarii pașnici au fost scoși forțat din centrul capitalei a demonstrat, a câta oară, că R. Moldova s-a transformat într-un stat polițienesc, în care nimeni nu are dreptul să aibă o altă părere decât cea oficială”, se arată într-o declarație remisă de Partidul „ȘOR”, după ce organele de drept au înlăturat cele 100 de corturi de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Potrivit organizatorilor protestelor din centrul capitalei, actuala guvernare, în frunte cu Maia Sandu, ar fi „pus cruce pe fărâma de democrație care mai exista în R. Moldova”.

„Intervenția brutală și nejustificată din această dimineață a poliției în „Orășelul schimbării”, scoaterea forțată a corturilor instalate în ajun de protestatari, este un gest oprimant în raport cu poporul. Constatăm că guvernarea, care a acces la conducerea țării prin minciună și promisiuni deșarte, nici nu a avut de gând să inițieze dialog cu oamenii de la care a cerut voturi. Dragi cetățeni, regimul Maiei Sandu și-a arătat adevărata față. Măștile au fost aruncate și nimeni nu mai are astăzi niciun dubiu că trăim într-un stat capturat de o grupare obscură, care nu prețuiește drepturile omului și își desconsideră cetățenii. Noul simbol al PAS este, de astăzi, bâta și cagula. Deși ne-a promis „vremuri bune”, Maia Sandu a instaurat un regim autoritar și toate structurile de forță acționează la comanda”, se mai arată în declarație.

CITIȚI și VIDEO // Poliția a EVACUAT cele 100 de CORTURI de pe carosabil, iar traficul pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, între străzile Sfatul Țării și Maria Cebotari, a fost RELUAT

Partidul „ȘOR” susține că va contesta în instanță „ilegalitățile comise de poliție”.

„Nu vom lăsa lucrurile așa, iar cei de la putere vor plăti cu vârf și îndesat pentru fărădelegile pe care le-au comis”, se mai arată în declarația formațiunii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md