00:48:25 24.06.2024
Stiri

VIDEO // Aici a dus DEPENDENȚA de smartphone: Zeci de copii au ieșit în stradă la Hamburg cerând părinților să le acorde mai multă atenție: „Stai de vorbă și joacă-te cu mine, nu cu telefonul mobil!”

Știri 14.09.2018 17:40 Vizualizări1898 Autor: Ziarul National


VIDEO // Aici a dus DEPENDENȚA de smartphone: Zeci de copii au ieșit în stradă la Hamburg cerând părinților să le acorde mai multă atenție: „Stai de vorbă și joacă-te cu mine, nu cu telefonul mobil!” Sursa: activenews.ro

În vreme ce adulții încearcă să o lase mai ușor cu dispozitivele digitale puse la îndemâna copiilor lor, aceștia din urmă par, la rândul lor, să conștientizeze prăpastia care s-a deschis între ei și părinții lor, obsedați, tot mai mult de telefoanele inteligente.

Zeci de copii au ieșit pe străzi, la Hamburg, pentru a cere mai multă atenție din partea părinților lor. Cei mici se plâng că părinții lor preferă să stea pe telefon și nu să își petreacă timpul cu ei.

Copiii germani au manifestat în stradă cu pancarte inscripționate cu mesaje prin care le cereau părinților mai multă atenție. Ei spun că adulții sunt mult mai concentrați la telefonul mobil și nu la problemele și nevoile celor mici.

Sloganul acestui protest a fost : „Stai de vorbă și joacă-te cu mine, nu cu telefonul mobil”.

„Nu-mi place că tatăl meu stă întotdeauna cu telefonul în mână”, a declarat pentru Frankfurter Allgemeiner Zeitung Ylvi Schmitt, o fetiță de șase ani, care a fost la protest. Tatăl ei a recunoscut că telefonul îl face să uite de fetița sa.

Ca în multe alte țări, dependența de tehnologie este un subiect fierbinte în Germania. Mass media și specialiștii s-au pronunțat în privința efectelor negative pe care le pot suferi copiii prin dependența pe care o au adulții față de smartphone-uri și a accidentelor care au loc atunci când părinții nu acordă atenția necesară dezvoltării copiilor.

Un studiu recent publicat arată că germanii sunt mai interesați de smartphone, decât de interacțiunile cu alți oameni.

De asemenea, un sondaj recent din Statele Unite privind obiceiurile social-media ale adolescenților, arată că 33% dintre cei aproape 1.000 de respondenți cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au declarat că își doresc ca părinții lor să renunțe la telefoane și tablete.

VIDEO

Sursa: activenews.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md