16:36:08 03.10.2023
Stiri

VIDEO // Protest cu „kulioașe” în fața Procuraturii Generale. „Stoianoglo ne-a spus că vrea să investigheze furtul miliardului... Uite aici avem un episod despre unde au ajuns banii din furtul miliardului”

Actualitate 25.06.2020 10:02 Vizualizări1937 Autor: Ziarul National
VIDEO // Protest cu „kulioașe” în fața Procuraturii Generale. „Stoianoglo ne-a spus că vrea să investigheze furtul miliardului... Uite aici avem un episod despre unde au ajuns banii din furtul miliardului”


Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au protestat astăzi în fața sediului Procuraturii Generale, după ce procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în privința președintelui Igor Dodon, care, potrivit unor imagini video, ar fi luat o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderei PAS, decizia Procuraturii Anticorupție de a nu porni investigarea lui Igor Dodon este o mare bătaie de joc.

„Protestăm împotriva deciziei Procuraturii de a nu porni investigarea lui Igor Dodon, care primește bani într-o pungă de la Plahotniuc. Asta e o mare bătaie de joc din partea procurorului general față de acest popor, care a fost furat ani la rând. Ne întrebăm de ce a mai candidat pentru această funcție, dacă nu avea intenția să facă ordine”, a declarat Maia Sandu.

Politiciana este convinsă că punga cu bani ar avea legătură cu furtul miliardului din sistemul bancar, iar Alexandru Stoianoglo nu trebuia să închidă ochii.

„Ne-a spus că vrea să investigheze furtul miliardului... Uite aici avem un episod despre unde au ajuns banii din furtul miliardului. Sunt bani transmiși de Plahotniuc lui Dodon. Vedem o lipsă totală de dorință de a investiga. S-a luat o decizie foarte ușoară, nu au fost interogați oamenii care trebuiau să fie interogați. Procuratura vine cu o decizie proastă și ne informează că nu se poate face nimic în acest caz”.

În opinia Maiei Sandu, decizia de neîncepere a urmăririi penale ar fi fost influențată politic.

„Nu o putem pune doar pe lenea procuraturii. Eu cred că e mai mult decât lenea procuraturii. Cred că sunt influențe politice aici și asta ne supără foarte mult. Chiar e foarte urât din partea domnului Stoianoglo să-și bată joc de poporul acesta care a luptat în stradă atunci când el stătea comod în birouri și își lua un salariu bun din proiecte internaționale. Atunci poporul lupta în stradă pentru procuratură independentă, pentru justiție independentă, pentru ca să se oprească hoțiile, pentru ca să fie întorși banii care au fost furați, pentru ca să fie confiscate averile celor care ne-au furat. Acum el scuipă pe tot efortul cetățenilor și provoacă nedreptate în continuare”, a punctat fostul premier.

Pentru ca lucrurile să nu rămână așa, este nevoie ca Iurie Reniță și Andrei Năstase, cei care au sesizat Procuratura cu privire la imaginile în care apar Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, să conteste în judecată ordonanța de neîncepere a urmăririi penale, spune fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

„Nu poți să spui că nu este fapta, atunci când nu faci acțiuni de urmărire penală. Este un video și e evident că se transmite ceva în „kuliok”. Se vorbește și despre plata salariilor. Noi nu plătim salariile cu căpșuni sau cartofi. Procuratura trebuie să emită o ordonanță cu privire la refuzul de începere a urmăririi penale. Acest act poate fi contestat de către cei care au făcut denunțul”, a precizat Stamate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md