05:44:29 14.07.2024
Stiri

VIDEO // Germania, SCUT pentru R. Moldova. Pistorius: „Germania va fi tot timpul de partea R. Moldova și nu vom permite Rusiei să DESTABILIZEZE țara dvs. Vom finanța cumpărarea a 14 blindate „Piranha” și sisteme pentru a întări apărarea aeriană”

Actualitate 31.05.2024 14:27 Vizualizări1922 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Germania, SCUT pentru R. Moldova. Pistorius: „Germania va fi tot timpul de partea R. Moldova și nu vom permite Rusiei să DESTABILIZEZE țara dvs. Vom finanța cumpărarea a 14 blindate „Piranha” și sisteme pentru a întări apărarea aeriană”


Germania va finanța cumpărarea a 14 blindate „Piranha” pentru Armata Națională a R. Moldova, iar anul viitor va oferi și sisteme de apărare aeriană, inclusiv combaterea dronelor, a declarat astăzi ministrul Apărării al Germaniei, Boris Pistorius, aflat într-o vizită de lucru în R. Moldova. Totodată, oficialul german a dat asigurări că Berlinul va fi un scut al R. Moldova în ceea ce privește provocările și destabilizările puse la cale de Federația Rusă.

„R. Moldova resimte efectele războiului brutal al lui Putin în R Moldova. Costurile la energie au crescut și acum se simt încercările de destabilizare rusești la toate nivelele. Plus la asta, în Transnistria sunt staționați soldați ruși. În pofida acestor provocări, R. Moldova ajută Ucraina. Ați acceptat sute de mii de refugiați. Ieri, în cadrul vizitei în Ucraina, am vorbit despre ajutorul pe care urmează să-l acorde Germania. E vorba de un nou pachet în volum de aproape un miliard de euro. Vom suplini ajutorul în ceea ce privește apărarea aeriană. Eu vreau să vă asigur că Germania va fi tot timpul de partea R. Moldova. R. Moldova e parte a familiei europene și vedem ce pași au fost făcuți pentru ca să vă apropiați de UE. Acest lucru e posibil doar împreună, lucrând în domeniul securității și apărării. Noi, împreună cu partenerii, nu vom permite ca Rusia să continue încercările de destabilizare și vom face tot posibilul pentru a contracara aceste tentative”, a dat asigurări Boris Pistorius.

În acest sens, oficialul german a anunțat un nou ajutor pentru întărirea capacităților de apărare.

„Pe lângă cele 19 blindate „Piranha”, care au ajuns deja în R. Moldova, sunt semnate actele pentru încă 14 blindate similare și pentru sisteme de apărare aeriană. Susținem eforturile R. Moldova de a întări apărarea aeriană și vom livra echipamente în acest sens în anul viitor. Este vorba despre sisteme de apărare individuale, de combatere a dronelor. Sistemele mari de apărare aeriană merg acum în Ucraina. De asemenea, vorbim și despre vehicule logistice, pe care le-am livrat și vom mai livra și în viitor”, a punctat Pistorius.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a mulțumit partenerilor germani pentru asistența oferită și a menționat că vizita de astăzi coincide cu ceremonia de recepționare a unui lot de asistență pentru Armata Națională.

„Asistența oferită astăzi reprezintă încă un pas important în eforturile comune de modernizare a Armatei Naționale și, în special, de asigurare a efectivului cu echipamente. Echipamentele destinate personalului militar vor îmbunătăți considerabil situația la capitolul gestionarea situațiilor medicale de urgență și acordarea primului ajutor în condiții de teren. Acestea sunt doar o parte din bunurile primite de Armata Națională de-a lungul anilor din partea Germaniei”, punctat Nosatîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md