09:13:05 29.02.2020
 
Stiri

Zeci de percheziţii la Paris şi în România: Peste 70 de minori trimişi la cerşit şi furat...

Social 19.06.2017 18:01 Vizualizări2042 Autor: Ziarul National


Zeci de percheziţii la Paris şi în România: Peste 70 de minori trimişi la cerşit şi furat... Sursa: ziare.com

Poliţiştii şi procurorii fac, luni, zeci de percheziţii în România, dar şi în Paris, pentru destructurarea unei reţele specializate în trafic de minori, peste 120 de persoane fiind implicate în dosar.

Conform unui comunicat de presă, poliţiştii şi procurorii efectuează, luni, 25 de percheziţii domiciliare în municipiile Iaşi, Roman şi în judeţul Prahova pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori.

În paralel, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Judiciară din Paris desfăşoară o acţiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din acelaşi grup infracţional.

Sunt vizate în jur de 120 de persoane pe teritoriul României şi Franţei din care peste 70 de minori, cu vârste între 10 - 13 ani, vor fi audiaţi în cursul cercetărilor cu privire la activitatea desfăşurată. Probatoriile au evidenţiat faptul că pe raza municipiilor Iaşi şi Roman s-a constituit o grupare infracţională specializată în comiterea infracţiunii de trafic de minori.

„Membrii grupării sunt bănuiţi că şi-ar fi exploatat propriii copii minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de membrii grupării. Minorilor li s-ar fi impus să fure constant, susţinând în acest mod stilul de viaţă al părinţilor”, precizează Poliţia Română.

Potrivit poliţiştilor, minorii ar fi fost exploataţi atât pe raza municipiului Iaşi, cât şi în Paris. Aceştia ar fi fost determinaţi şi îndrumaţi să comită furturi din buzunare în mijloacele de transport în comun, staţiile mijloacelor de transport în comun şi în incinta marilor complexe comerciale.

Bunurile sustrase, constând în portofele, telefoane, bani sau alte bunuri de valoare erau predate părinţilor care le valorificau.

„Adulţii organizau în detaliu activitatea infracţională a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de acţiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit să le aducă acasă în funcţie de zona unde erau trimişi să fure”, mai spun poliţiştii. După ce erau instruiţi pe raza municipiului Iaşi minorii erau duşi în Paris, în mai multe tabere, de unde ulterior erau îndrumaţi de propriii părinţi în activitatea infracţională, scrie ziare.com.

Pentru documentarea activităţilor infracţionale s-au solicitat informaţii autorităţilor franceze, în anul 2016, iar ulterior a fost constituită o echipă comună de anchetă ce a acţionat pentru probarea activităţilor infracţionale.

La acţiune participa 140 de poliţişti din Iaşi, Bacău şi Ploieşti, dar şi jandarmi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md