04:04:29 08.12.2023
Stiri

EXTRAORDINAR // O tânăra de 23 de ani a intrat în istorie cu nașterea sa. Se întâmplă o dată la 480 de ani

Știri 18.01.2019 20:03 Vizualizări2769 Autor: Ziarul National
EXTRAORDINAR // O tânăra de 23 de ani a intrat în istorie cu nașterea sa. Se întâmplă o dată la 480 de ani Sursa: sfatulparintilor.ro


Un cuplu din Cehia se poate lăuda cu o performanță rară. Alexandra și Antonio, din Milovice, aveau un copil, dar și-au mai dorit încă unul. Nu peste multă vreme cei doi anunțau vestea că Alexandra este însărcinată. Iar la un control ulterior, s-a aflat că nu este vorba de un bebeluș, ci de doi. Cum ambii aveau „antecedente” cu gemeni în familie, chiar se mândreau că vor duce mai departe „tradiția”. Deja se obișnuiseră că nu vor mai fi o familie din trei membri, ci una din cinci.

La un alt control de rutină, ecografia a dat peste cap planurile tuturor. Alexandra nu avea gemeni, ci cvadrupleți. Și, ca să fie totul și mai palpitant, peste o lună ecografia a dezvăluit că nu sunt nici patru, ci cinci bebeluși.

„Când am văzut capul celui de-al cincilea am început să plâng. Care erau șansele ca la 23 de ani să am cinci bebeluși fără să fi făcut tratamente de fertilizare? Medicii mi-au spus că șansele erau de unu la șapte milioane, iar eu am fost aceea”, povestește emoționată mămica.

La naștere a fost nevoie de dublarea personalului medical. Peste 40 de oameni - doctori, moașe, asistente - au participat la travaliu. Șeful medicilor neonatologi a spus că n-a fost nicio problemă pe parcursul nașterii, în urma căreia au venit pe lume patru băieței și o fetiță. Micuții cântăreau între 1,05 kg și 1,34 kg și au avut nevoie de îngrijire intensivă.

Cei patru băieței au fost botezați Daniel, Michael, Alex și Martin, iar fetița Terezka. „În statisticile naționale, din 1949 încoace n-a fost înregistrată nicio naștere de qvintupleți. Putem spune că în Cehia, se înregistrează o naștere cu cinci copii o dată la 480 de ani”, a declarat dr. Alena Mechurova, reprezentanta maternității unde s-au născut bebelușii.

Până la noi date oficiale micuții au primit titlul de primii qvintupleți concepuți natural născuți în Cehia, iar anul acesta, la 2 iunie, vor împlini șase ani.

Sursa: sfatulparintilor.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md