20:19:30 13.07.2024
Stiri

GENEROZITATE // Starul Pink Floyd - misiuni de salvare a copiilor din zonele de conflict

Monden 30.01.2019 17:40 Vizualizări2107 Autor: Ziarul National
GENEROZITATE // Starul Pink Floyd - misiuni de salvare a copiilor din zonele de conflict Sursa: tabu.ro


Starul Pink Floyd, Roger Waters, spune că speră să efectueze mai multe misiuni de salvare după ce a închiriat un avion pentru a aduce doi emigranți din Siria și a asistat la reuniunea cu mama lor.

Waters a zburat cu un avocat pentru drepturile omului și mama băieților în nordul Irakului pentru a ridica cei doi frați, în vârstă de șapte și 11 ani. Băieții fuseseră răpiți și luați în Siria de către tatăl lor. Waters a declarat pentru BBC News că a fost prima sa călătorie. „Este prima dată, dar sper că nu va fi ultima”, a spus el.

Ayyub Ferreira, în vârstă de șapte ani, și fratele său Mahmud, în vârstă de 11 ani, au stat în Siria de când au fost luați acolo de tatăl lor, în 2012. Se crede că tatăl lor a fost ucis în 2017, iar băieții au fost abandonați de soția sa belgiană. Ei au fost găsiți de către Forțele Democrate Siriene conduse de kurzi și duși într-o tabără de refugiați din nordul Siriei.

Chitaristul s-a implicat după ce a fost informat despre situația lor de Clive Stafford-Smith, avocat și fondator al organizației de caritate Reprieve, care a ajutat la descoperirea mamei lor, Felicia, din Trinidad. Vedeta rock a ajutat la convingerea guvernului trinidadian de a emite documente de călătorie pentru băieți și a plătit pentru avion și echipaj, care au zburat spre băieți la începutul acestei săptămâni. „Am zburat cu toții la Irbil, în nordul Irakului, și am avut o mulțime de întâlniri cu ministrul relațiilor externe și guvernatorul statului și, în cele din urmă, echipa de salvare a trecut granița cu toate permisiunile”, a spus el.

Băieții erau sănătoși, a confirmat starul. „Sunt în mod evident surprinși, uimiți, vă puteți imagina cât de greu este, mai ales ca după cei șapte ani, să se afle din nou alături de mama lor.

Waters este un cunoscut critic împotriva intervenției occidentale din Siria și în alte părți. El a spus că vrea să ajute, pentru că oricine vede vreodată copiii care suferă la televizor vrea să „sară prin ecran și să-i adune, și să-i hrănească, și să-i salveze de rău”.

„Sunt destul de privilegiat ca în acest moment … să am timp să ajut, pentru că tocmai am terminat un turneu de doi ani. Dar, de asemenea, nu pot să nu mă gândesc, cum rămâne cu ceilalți? De ce nu facem nimic?”.

Sursa: tabu.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md