05:04:41 01.06.2020
 
Stiri

VIDEO // Ultimele informații despre starea drumurilor naționale. MEI: „Circulația rutieră pe drumurile naționale este SATISFĂCĂTOARE”

Economie 10.01.2019 13:19 Vizualizări1072 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ultimele informații despre starea drumurilor naționale. MEI: „Circulația rutieră pe drumurile naționale este SATISFĂCĂTOARE” captură


Circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, iar echipele de intervenție efectuează lucrări de deszăpezire cu mai multe utilaje speciale, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Potrivit sursei citate, în procesul de deszăpezire sunt antrenate 156 de utilaje speciale și 132 de muncitori rutieri. Până la ora 11.30, aceste utilaje au împrăștiat pe trasee 987,2 tone de material antiderapant.

MEI atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

„Actualmente, circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, pe unele trasee este ghețuș, inclusiv Chişinău – Ungheni - Sculeni, Chişinău - Leuşeni, Chişinău - Bender, Anenii Noi – Căuşeni - Ştefan Vodă - Palanca, Chişinău – Hânceşti – Cimişlia – Comrat - Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hânceşti – Leova - Cahul și Rezina - Orhei, Otaci - Edineţ și Bălţi-Sărăteni. În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor”, cităm din comunicat.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers să verifice cum decurg lucrările de deszăpezire şi combatere a lunecușului pe drumurile naționale. Acesta a inspectat traseele Chișinău-Bălți și Chișinău-Leușeni.

„Constat că se muncește mult pe tot teritoriul țării. Drumarii efectuează în continuu lucrări de deszăpezire, toate drumurile sunt monitorizate permanent pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. Avem antrenate în acest moment peste 220 de echipamente speciale în toată țara, care curăță traseele naționale și împrăștie material antiderapant. Este important să ne asigurăm că pe drumuri se circulă și nu sunt localități blocate”, a menționat Chiril Gaburici.

Ministrul îndeamnă pietonii și conducătorii să fie atenți în trafic, să respecte regulile de circulație și indicatoarele rutiere, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

„Rugăm cetățenii să verifice care e starea traseelor înainte de a se porni la drum, fie pe camerele video ale ASD, fie la telefonul 22-50-30. Va ninge încă cel puțin o zi, noi muncim în continuu pentru a asigura cetățenilor drumuri accesibile. Personal verific și voi verifica cum se muncește și mulțumesc drumarilor care lucrează zi și noapte pentru a garanta siguranța participanților la trafic”, a ținut să comunice ministrul Chiril Gaburici.

Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.

Totodată, pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real - http://asd.md/camera-video.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md