23:47:33 16.10.2019
 
Stiri

Chiril Gaburici, la „Moldelectrica”: „Trebuie să asigurăm INTEGRAREA pieței de energie electrică a R. Moldova pe piața regională a Uniunii Europene”

Economie 06.02.2019 18:20 Vizualizări961 Autor: Ziarul National
Chiril Gaburici, la „Moldelectrica”: „Trebuie să asigurăm INTEGRAREA pieței de energie electrică a R. Moldova pe piața regională a Uniunii Europene”

„Cu eforturi comune, trebuie să asigurăm integrarea pieței de energie electrică a R. Moldova pe piața regională a Uniunii Europene. Acest fapt va spori nivelul competiției între furnizori și va rezulta în prețuri mai bune pentru consumatorii autohtoni de energie electrică”, a declarat astăzi ministrul degrevat al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu angajații „Moldelectrica”.

Gaburici, candidat la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 31, a remarcat că „Moldelectrica” este în permanent proces de modernizare și eficientizare a proceselor sale operaționale.

În prezent, întreprinderea implementează un proiect de reabilitare a infrastructurii cu o valoare totală de circa 40 de milioane euro și se pregătește de începerea implementării unui proiect de interconectare electroenergetică cu sistemul din România în regim asincron prin intermediul unei stații de tip Back-to-Back, valoarea estimativa a investiției fiind de circa 270 de milioane de euro. Iar, finanțarea acestor proiecte este asigurată prin intermediul Băncii Europeane pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a Băncii Europeane de Investiții și a Băncii Mondiale.

„Moldelectrica” este operatorul serviciilor de transport și dirijează cu întreg sistemul electroenergetic al R. Moldova. Întreprinderea are în exploatare peste 5.5 mii km de linii electrice aeriene (LEA) cu nivel de tensiune 110, 330 și 400 kV, 4 stații de transformare mari cu nivelul de tensiune 330 și 400 kV, precum și 185 stații de transformare cu nivelul de tensiune 110 kV.

Tot astăzi, Chiril Gaburici s-a întțlnit și cu angajații companiei „Baslift”, din sectorul Ciocana, care sunt implicaţi în producerea, montarea şi deservirea lifturilor. „Apreciez munca pe care o depuneți pentru a oferi oamenilor confort, accesibilitate și siguranță. Datorită vouă oamenii economisesc timp și energie la transportarea obiectelor mai grele la etajele superioare. Liftul e cel mai sigur transport din lume, acesta transportă de 3 ori mai mulți oameni decât toate transporturile luate împreună”, a menționat Chiril Gaburici.

Potrivit directorului „Baslift”, producţia companiei este certificată în conformitate cu cerinţele standardelor ISO și dispune de certificate atît European, cât şi al R. Moldova. În cadrul întreprinderii își desfășoară activitatea 100 de specialiști – 60 de lucrători în instalarea şi deservirea lifturilor și 40 în secţia de producere și administrare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

realist 06.02.2019 21:53

Daca s-ar implini asta, cred ca am avea energie electrica mai ieftina

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

07.10.2019 09:23 Nicolae Negru Într-o căsătorie de interes, Dodon și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md