15:37:05 18.10.2019
 
Stiri

Chiril Gaburici explică de ce a decis să CANDIDEZE la alegerile parlamentare și face o paralelă între business și politică

Alegeri 2018 08.02.2019 13:20 Vizualizări766 Autor: Ziarul National
Chiril Gaburici explică de ce a decis să CANDIDEZE la alegerile parlamentare și face o paralelă între business și politică pavelzingan.md

Ministrul degrevat al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a explicat, în cadrul unui interviu, de ce a decis să candideze din partea Partidului Democrat (PD) la alegerile parlamentare din 24 februarie, deși nu este membru al formațiunii lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui, guvernarea democrată „este constituită din profesioniști”, care sunt capabili să implementeze proiecte benefice pentru oameni.

„Din data de 31 ianuarie, am degrevat din funcție și candidez în circumscripția 31 din Chișinău. Nu sunt membru de partid, dar, colaborând intens cu PD în cadrul Ministerului Economiei, am descoperit o echipă de profesioniști, împreună cu care am implementat mai multe proiecte inedite, strategice pentru dezvoltarea țării, iar ideile mele au fost susținute. De aceea am acceptat să candidez”, a declarat Chiril Gaburici, într-un interviu acordat omului de afaceri și jurnalistului Pavel Zingan.

Gaburuci mai spune că este pentru prima dată când candidează, dar nu îi este dificil și asta pentru că în politică pot fi aplicate regulile din business. „În perioada alegerilor, candidatul are multe contacte, manifestă loialitate, are parte de feedback. Pur și simplu, în business toate acestea se convertesc în venituri, iar în politică - în voturi”, a făcut paralela Gaburici.

În cadrul aceluiași interviu, acesta s-a referit și la proiectele implementare în ultima perioadă. „În anul 2018, în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”, au fost reparați 1600 de kilometri de drumuri, aproape 15% din întreg fondul rutier din țară. În anul 2019 planificăm să reparăm alți 2600 de kilometri. Guvernarea lucrează intens în această direcție”, a dat asigurări acesta.

Gaburici a subliniat că o comisie specială, creată de MEI, va evalua calitatea lucrărilor efectuate. „Există 10 echipe de specialiști, care au început inspecțiile. În acest an, nu vom aștepta să vină vara pentru a începe lucrările de reparație. Voi insista asupra unui raport complet separat privind starea drumurilor reabilitate în anul 2018. Din informațiile mele există doar un segment de drum, în Criuleni, unde lucrările au fost făcute cu încălcarea tehnologiei și este nevoie de reparație”, a punctat Gaburici.

El a mai spus că peste 10 la sută din suma contractelor de reabilitare a traseelor sunt blocate și reprezintă garanția pentru eventuale intervenții pe drumurile reparate. „Potrivit contractelor, companiile de construcții sunt responsabile de calitatea lucrărilor, dar și de exploatarea în primul an de după reparație. Dar să așteptăm rezultatele inspecțiilor și atunci vom lua decizii concrete”.

În cadrul interviului, sursa citată a vorbit și despre domenii de perspectivă pentru investiții în R. Moldova. Astfel, agricultura performantă, bazată pe tehnologii moderne, dar și turismul rural sunt domenii de perspectivă pentru economia moldovenească.

„Agricultura, dar bazată pe tehnologii moderne. Sere Indoor care ne permit să creștem până la cinci roade pe an. Nu este obligatoriu să lucrăm cu o singură cultură. Într-o seră putem crește roșii, în alte zarzavaturi. Așa e mult mai ușor să urmărit tendințele de pe piață. O altă direcție în sectorul agrar - frigiderele în raioane. Un singur producător nu își poate permite să cumpere o instalație frigorifică, de aceea este nevoit să vândă producția repede, la prețuri neconvenabile. Frigiderele îi rezolvă această problemă”, a mai spus Gaburici.

Un alt teren fertil pentru investii este, în opinia lui Gaburici, turismul rural, care începe să se dezvolte intens. „Deja începe să se dezvolte. Cred că în anii următori, pe acest segment, cererea va depăși oferta”, a conchis Gaburici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!pumnal 08.02.2019 14:16

de aia si va vota lumea PD-ul deoarece ei acopera ideile tuturor cu sustinere spre realizare

Elena 08.02.2019 15:11

Chiar și ca premier Gaburici a adus cele mai multe realizări pe plan economic, un lucru apreciat de lume! Într-adevăr este un profesionist în domeniul dat!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2019 09:08 Nicolae Negru Geopolitica dus-întors sau de ce să n...

14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md