21:39:59 23.07.2019
 
Stiri

Peste 100 de antrepronoare vor beneficia de GRANTURI în valoare de peste 14 milioane de lei. Gaburici: „Susțin femeile care au deschis sau planifică să DESCHIDĂ AFACERI aici, acasă”

Economie 18.12.2018 15:19 Vizualizări617 Autor: Ziarul National
Peste 100 de antrepronoare vor beneficia de GRANTURI în valoare de peste 14 milioane de lei. Gaburici: „Susțin femeile care au deschis sau planifică să DESCHIDĂ AFACERI aici, acasă”

„Este foarte important și în continuare să oferim oportunități de promovarea și impulsionare a creșterii numărului femeilor în afaceri. Susțin cu drag femeile care au deschis sau planifică să deschidă afaceri aici, acasă”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la evenimentul de semnare a contractelor de finanțare cu 101 femei antreprenoare câștigătoare ale proiectelor investiționale selectate în cadrul Programul Femei in Afaceri (PFA), gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Proiectele acceptate spre finanțare vor beneficia de granturi în valoare de 14,2 milioane de lei. Astfel, acestea vor stimula investiții de 23 de milioane de lei în economia națională și vor crea peste 380 locuri noi de muncă.

Aproximativ 63% dintre proiectele investiționale sunt din industria prelucrătoare, 29% vor presta servicii în domeniul IT, contabilitate, asistență medicală, servicii educaționale pentru copii, etc., iar 8% dintre antreprenoare planifică să investească în agricultură.

„Toate cele 101 proiecte acceptate spre finanțare sunt diferite, dar vin să contribuie la dezvoltarea societății în care trăim, iar acest lucru este extrem de necesar. Mă bucur că femeile aleg să dezvolte afaceri în domenii precum IT, producție cinematografică, servicii veterinare, publicitate, contabilitate, asistență medicală și multe alte domenii importante”, a spus Chiril Gaburici.

ODIMM a anunțat lansarea celui de-al treilea apel de proiecte în Cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri”. La concurs pot aplica întreprinderile înregistrate de la 0 la 24 luni, gestionate de femei.

Dosarele pentru Concursul de granturi pot fi depuse începând cu data de 20 decembrie până la 31 ianuarie, formularul de aplicare va fi disponibil pe www.odimm.md.

Până în prezent au fost desfășurate două apeluri de proiecte în cadrul cărora au fost selectate pentru subvenționare în total 201 proiecte investiționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md