14:59:13 23.05.2024
Stiri

VIDEO // „Pobeda” lui Șor ar fi adus la Chișinău, cu avionul, peste 20 de milioane de lei: Banii, confiscați de oamenii legii la aeroport

Actualitate 23.04.2024 13:56 Vizualizări2496 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Pobeda” lui Șor ar fi adus la Chișinău, cu avionul, peste 20 de milioane de lei: Banii, confiscați de oamenii legii la aeroport


Mai mulți cetățeni care au revenit cu două curse de avion luni de la Moscova, unde a fost creat blocul „Pobeda” condus de fugarul Ilan Șor, aveau buzunarele pline cu bani. Reprezentanții „grupării criminale” au folosit „cărăuși” în vârstă, pentru a sensibiliza organele de drept.

Potrivit șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, oamenii legii au confiscat o sumă totală de peste 20,04 milioane de lei, în diferite valute. Banii erau împărțiți astfel încât „cărăușii” să nu depășească suma de 10 000 de euro, permisă de legislație.

Pentru a aduce banii în R. Moldova „în folosul unei grupări criminale”, au fost folosite în special persoane în vârstă din Găgăuzia, a spus Cernăuțeanu.


Citește și: VIDEO // „Pobeda” lui Șor vrea să FEDERALIZEZE R. Moldova, iar limba de comunicare să fie RUSA: „Fiecare va avea drepturi, ÎMPUTERNICIRI. Transnistria va fi de acord, în condițiile în care Rusia va fi mediator”

„Conform investigațiilor, aceste persoane care asigurau transportarea beneficiau de recompense de la 300 la 500 de euro. O parte din persoane, care au reușit să treacă înainte de începerea operațiunii, apucaseră deja să transmită banii așa-zisului colector fie chiar în incinta Aeroportului, fie în mijloacele de transport în drum spre casă. De asemenea, au fost ridicate și alte bunuri. O parte din cărăuși au conlucrat cu autoritățile, așa că ei pot beneficia de schimbarea statutului de bănuit. Cărăușii sunt cetățeni ai R. Moldova cu vârste destul de înaintate. Anterior erau folosite persoane tinere, acum au încercat să folosească vârstnicii pentru a sensibiliza autoritățile. Majoritatea lor erau din Autonomia Găgăuză”, a subliniat Cernăuțeanu.

Procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Victor Furtună, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că în acest caz a fost demarată o urmărire penală.

„O grupare criminală, prin intermediul unor cărăuși, a încercat să aducă în R. Moldova bani în proporții deosebit de mari. A fost deschisă o anchetă pentru contrabandă. Prin ordonanță a fost dispusă constituirea unui grup comun între PCCOCS, subdiviziuni ale IGP, organele de urmărire penală ale IGPF și Serviciului Vamal. În noaptea de 22 spre 23 aprilie, au fost efectuate peste 150 de percheziții, dintre care 135 în Aeroport și 27 pe teritoriul R. Moldova. Au fost ridicate 62 de mii de ruble, 3 070 de euro și 1 111 340 de dolari SUA. În plus, au fost ridicate 128 de telefoane. Urmărirea penală este în curs de desfășurare”, a menționat Furtună.

Organele de drept nu au reținut, deocamdată, nicio persoană.

Citește și: VIDEO // Oamenii lui Șor, care au participat la constituirea blocului „Pobeda” la Moscova, au făcut SCANDAL pe AIC. Aceștia au încercat, în mod AGRESIV, să eludeze controlul vamal

De menționat că activiștii lui Șor, reveniți de la o reuniune desfășurată la Moscova, au făcut scandal la Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de faptul că autoritățile vamale au decis să le verifice bagajele. Unii dintre aceștia au încercat chiar să eludeze controlul vamal.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md