23:01:03 23.06.2024
Stiri

O nouă PROVOCARE. Moscova, interesată ca autoritățile de la Chișinău să deschidă în Federația Rusă cât mai multe secții de VOTARE pentru alegerile prezidențiale și REFERENDUMUL pentru aderarea la UE

Actualitate 25.04.2024 16:22 Vizualizări1737 Autor: ZiarulNational
O nouă PROVOCARE. Moscova, interesată ca autoritățile de la Chișinău să deschidă în Federația Rusă cât mai multe secții de VOTARE pentru alegerile prezidențiale și REFERENDUMUL pentru aderarea la UE


Moscova, care susține deschis formațiunile afiliate fugarului Ilan Șor, inclusiv noul bloc „Pobeda”, își dorește ca autoritățile R. Moldova să deschidă în Federația Rusă cât mai multe secții de votare pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut astăzi de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă.

CITIȚI și VIDEO // Kremlinul a demarat „OPERAȚIUNEA Pobeda” în R. Moldova, cu oligarhul Ilan Șor în AVANPOSTURI. „O țară întreagă i-a văzut pe TRĂDĂTORII de țară la Moscova. S-a creat blocul criminal organizat Victoria/ Pobeda”


Potrivit Mariei Zaharova, Federația Rusă ar avea toate motivele să îngrădească deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul său, exact cum ar fi procedat Chișinăul în cazul alegerilor prezidențiale rusești din 17 martie, însă va avea o altă abordare.

Citește și: Avertismentul ISW: Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova. Ce se ascunde în spatele blocului „Pobeda”


„Acum ce ține despre numărul secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova, programate în octombrie 2024. Noi nu intenționăm să îngrădim dreptul autorităților moldovenești de a deschide secții de votare în afara Ambasadei R. Moldova la Moscova. Nu considerăm necesar să reacționăm în oglindă la deciziile neprietenoase și, de altfel, nedemocratice ale Chișinăului de a permite votul în R. Moldova la alegerile prezidențiale din Rusia din 17 martie doar pe teritoriul ambasadei noastre (în pofida acestui fapt Federația Rusă a deschis, fără acordul Chișinăului, mai multe secții de votare în stânga Nistrului n.r.). Și asta pentru că suntem cu adevărat angajați în respectarea principiilor democrației”, a spus Zaharova.

CITIȚI și VIDEO // „Pobeda” lui Șor vrea să FEDERALIZEZE R. Moldova, iar limba de comunicare să fie RUSA: „Fiecare va avea drepturi, ÎMPUTERNICIRI. Transnistria va fi de acord, în condițiile în care Rusia va fi mediator”

În același context, Zaharova îndeamnă autoritățile de la Chișinău să demareze demersurile necesare, pentru ca moldovenii din Rusia să poată vota la prezidențiale și referendumul privind aderarea R. Moldova la UE.

„Noi nu vrem să condiționăm nimic. Suntem gata să colaborăm în realizarea dreptului la vot al cetățenilor R. Moldova care locuiesc în Rusia. Vreau să subliniez că noi, oficial, cu câteva luni înainte de alegeri, public, pentru ca să nu existe provocări, confirmăm intențiile noastre de a colabora cu autoritățile moldovenești în vederea deschiderii secțiilor de votare pe teritoriul țării noastre. Dar apare o întrebare: cât de interesat este Chișinăul în a deschide secții de votare în Rusia. O să vedem”, a mai spus Zaharova.

Condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul care vizează frauda bancară, oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat ieri, 20 aprilie, de la Moscova, în cadrul unui eveniment organizat într-un hotel de lux, despre crearea blocului politic „Victorie/ Победа”. Blocul lui Șor, constituit cu „binecuvântarea” Kremlinului, are drept obiectiv obținerea victoriei la alegerile prezidențiale din toamna curentă, dar și boicotarea referendumului privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md