08:09:42 19.06.2024
Stiri

Putin, taxat de un fost președinte interimar al R. Moldova, după ce s-a aliat cu fugarul Șor: „Să ajungi tu, „marele” Putin, să-ți pui nădejdea în Șor... trebuie să fii totalmente dezaxat...”

Actualitate 22.04.2024 14:46 Vizualizări3249 Autor: ZiarulNational
Putin, taxat de un fost președinte interimar al R. Moldova, după ce s-a aliat cu fugarul Șor: „Să ajungi tu, „marele” Putin, să-ți pui nădejdea în Șor... trebuie să fii totalmente dezaxat...”


Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, ar fi tare disperat, dacă a ajuns să mizeze în R. Moldova pe fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare. De această părere este fostul președinte interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, care s-a referit la constituirea, la Moscova, a așa-zisului bloc „Victoria/ Pobeda”, cu Ilan Șor în prim-plan.

CITIȚI și VIDEO // Kremlinul a demarat „OPERAȚIUNEA Pobeda” în R. Moldova, cu oligarhul Ilan Șor în AVANPOSTURI. „O țară întreagă i-a văzut pe TRĂDĂTORII de țară la Moscova. S-a creat blocul criminal organizat Victoria/ Pobeda”

„Multe mișcări tectonice provocate de Kremlin am văzut pe parcursul luptei noastre împotriva cizmei rusești. Dar nu am crezut niciodată că Putin va coborî la un nivel atât de jos precum Șor, Guțul sau ceilalți prăpădiți, care au participat la Moscova, la un eveniment dedicat unificării opoziției moldovenești. El speră că va avea la toamnă în R. Moldova o pobedă (victorie), care va deturna republica noastră din direcția europeană. Asta denotă faptul că împăratul Rusiei nu judecă astăzi nici măcar cât sărmanul Dochin, fostul cioban de oi al Coloniței. Să ajungi tu, marele Putin, să-ți pui nădejdea în Șor, pe care îl interesează doar banul și dosarul propriu curat, trebuie să fii totalmente dezaxat, într-o criză psihologică gravă, apucând-te de-un fir de pai! Da, Șor e hoț, dar nu și prost: el a înțeles unde-i vaca și s-a oferit să fie doiarcă (mulgătoare n.r.), apucându-se operativ de muls. Și o va mulge de milioane, așa cum au mai muls-o și alții până la el”, a scris Ghimpu pe Facebook.

Citește și: OPINIE // „Apariția la Moscova a blocului Pobeda înseamnă intrarea în faza de execuție a unui real program de destabilizare pentru R. Moldova”

Potrivit lui Ghimpu, liderul de la Kremlin nu ar fi înțeles până acum că toți oamenii cu mintea trează din R. Moldova vor să scape de ruși și de „mentalitatea lor imperialistă”.

„Nu doar Maia Sandu vrea să scape de ruși…Nu, toți oamenii cu mintea trează vor să scape de ruși, cu mentalitatea lor imperialistă, care știu numai să distrugă totul în jur, ocupând popoare, înstrăinându-le, rusificându-le, deportând floarea națiunii în Siberia, rupându-le de la gură ultima felie de pâine… Ei mereu au ținut băștinașii analfabeți, ca rușii pe acest fundal să pară mai deștepți. Astăzi, după ce Putin își trimite consângenii la război în Ucraina, adică la moarte sigură, nu numai cetățenii din R. Moldova, ci din toată lumea liberă fug de Rusia ca de dracul, pentru că au înțeles cine-i eliberatorul Putin! Tovarășe Putin, preocupă-te de bunăstarea proprie sau de cea a cetățenilor Federației Ruse, aduși la limita subzistenței! Libertatea, bunăstarea și fericirea noastră lasă-ne-o în grija proprie, căci am plătit prea mult pentru ele, de aceea drumul nostru este integrarea în UE și Unirea cu Țara-Mamă România”, a subliniat Ghimpu.

Citește și: Avertismentul unui fost ministru al Apărării: „Pobeda” lui Șor vrea să preia puterea în R. Moldova și să transforme statul într-o „enclavă rusească”. „E nevoie de consolidarea tuturor forțelor proeuropene pentru a rezista”

Fostul spicher al Parlamentului s-a referit și la conducerea din Găgăuzia, care vrea să deturneze parcursul european al R. Moldova.

„Iar găgăuzilor, cu Guțuloaica lor, le-aș spune să mai întrebe de bătrânii lor care mai sunt în viață, cine a organizat foamea în 1946 - 1947 pe teritoriul RSSM, inclusiv în raioanele populate de găgăuzi, impunând populația să moară de foame și provocându-i astfel pe găgăuzi la canibalism…Sau vă este dor din nou de foamete și Siberii?”, a conchis sursa citată.

Condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul care vizează frauda bancară, oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat pe 20 aprilie, de la Moscova, în cadrul unui eveniment organizat într-un hotel de lux, despre crearea blocului politic „Victorie/ Победа”. Blocul lui Șor, constituit cu „binecuvântarea” Kremlinului, are drept obiectiv obținerea victoriei la alegerile prezidențiale din toamna curentă, dar și boicotarea referendumului privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.

La evenimentul de la Moscova au participat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare al Găgăuziei, Dmitri Constantinov, deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan, Petru Jardan, dar și liderul formațiunii „Șansă”, Alexei Lungu, precum și președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md