00:56:27 24.06.2024
Stiri

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei ar fi rămas fără PAȘAPORT DIPLOMATIC, după ce a participat la Moscova, alături de Șor, la constituirea blocului „Pobeda”. Constantinov s-a plâns că bagajele sale au fost VERIFICATE

Actualitate 25.04.2024 13:39 Vizualizări2289 Autor: ZiarulNational
Președintele Adunării Populare a Găgăuziei ar fi rămas fără PAȘAPORT DIPLOMATIC, după ce a participat la Moscova, alături de Șor, la constituirea blocului „Pobeda”. Constantinov s-a plâns că bagajele sale au fost VERIFICATE


Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, susține că nu mai dispune de pașaport diplomatic. Oficialul din Găgăuzia, devenit între timp unul dintre apropiații fugarului Ilan Șor, ar fi fost anunțat despre anularea pașaportului diplomatic la revenirea din Moscova, unde alături de mai mulți deputați apropiați lui Șor a participat la constituirea blocului „Pobeda”. Ministerul Afacerilor Externe neagă această informație oferită presei de la Comrat de către Constantinov, informează IPN.

Citește și: Premierul Recean, despre bătrânii utilizați de „grupul criminal Șor” pe post de „transportatori de bani în numerar”: „Instituțiile au sechestrat peste un milion de dolari în numerar, bani murdari, bani din crima organizată”

Potrivit lui Constantinov, atunci când a revenit la Chișinău de la Moscova. i s-ar fi spus că pașaportul său diplomatic a fost anulat și nu mai „este înregistrat în țară”. Acesta s-a plâns că bagajele sale au fost supuse perchezițiilor.

Citește și: VIDEO // Oamenii lui Șor, care au participat la constituirea blocului „Pobeda” la Moscova, au făcut SCANDAL pe AIC. Aceștia au încercat, în mod AGRESIV, să eludeze controlul vamal

„Când am zburat [la Moscova] sâmbătă, 20 aprilie, totul era bine în privința documentelor. Iar la întoarcere, când am prezentat pașaportul diplomatic, mi-au spus că trebuie să-mi verifice datele. Peste jumătate de oră mi-au propus să iau cunoștință faptul că mi se retrage pașaportul diplomatic”, a spus Dmitri Constantinov la o conferință de presă la Comrat.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe a precizat că lui Dmitri Constantinov nu i-a fost retras pașaportul diplomatic.

Amintim că, după lansarea, pe 20 aprilie curent, la Moscova a blocului „Pobeda”, condus de fugarul Ilan Șor, la Chișinău au aterizat pe 22 aprilie două avioane pline cu participanții de la evenimentul organizat într-un hotel de lux în capitala Federației Ruse.

CITIȚI și VIDEO // „Pobeda” lui Șor ar fi adus la Chișinău, cu avionul, peste 20 de milioane de lei: Banii, confiscați de oamenii legii la aeroport

Oamenii legii au verificat minuțios, la Aeroportul Internațional Chișinău, persoanele care veneau de la Moscova și au constat că acestea aveau asupra lor sumr de până la 9 500 de dolari fiecare.

Potrivit șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, oamenii legii au confiscat o sumă totală de peste 20,04 milioane de lei, în diferite valute. Banii erau împărțiți astfel încât „cărăușii” să nu depășească suma de 10 000 de euro, permisă de legislație.

Pentru a aduce banii în R. Moldova „în folosul unei grupări criminale”, au fost folosite în special persoane în vârstă din Găgăuzia.

„În noaptea de 22 spre 23 aprilie, au fost efectuate peste 150 de percheziții, dintre care 135 în Aeroport și 27 pe teritoriul R. Moldova. Au fost ridicate 62 de mii de ruble, 3 070 de euro și 1 111 340 de dolari SUA. În plus, au fost ridicate 128 de telefoane. Urmărirea penală este în curs de desfășurare”, a menționat marți procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Victor Furtună.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md