14:07:44 21.07.2024
Stiri

VIDEO // Ion Ceban s-a RĂSTIT și a AMENINȚAT consilierii municipali, care au fost împotriva dublării tarifului la apă. Edilul spune că-și asumă că cetățenii vor plăti cu pe 13 lei mai mult pentru apă: „Eu nu sunt contra populației”

Actualitate 25.11.2022 15:40 Vizualizări2614 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ion Ceban s-a RĂSTIT și a AMENINȚAT consilierii municipali, care au fost împotriva dublării tarifului la apă. Edilul spune că-și asumă că cetățenii vor plăti cu pe 13 lei mai mult pentru apă: „Eu nu sunt contra populației”


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a strigat și amenințat consilierii municipali din partea Partidului Liberal (PL) și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru că aceștia s-au opus majorării până la la 24 de lei a tarifului la apă și canalizare. Această creștere de 13,30 de lei a tarifului va lovi dur asupra bugetelor familiilor deservite de „Apă-Canal Chișinău”, însă Ceban spune că-și asumă consecințele.

„Eu sunt gata să-mi asum acest tarif, dacă aș avea aceste competențe. Pentru că eu nu sunt populist ca voi (PL) și nici ipocrit ca ei (PAS). Da, sunt gata să-mi asum, pentru că grădinițele și școlile nu pot rămâne fără apă și nu trebuie să vină Serviciul de Informații și Securitate să ne spună despre disponibilitatea de apă și reeșalonarea datoriilor. Noi trebuie să plătim aceste datorii. Din cauza lor (PL) și din cauza voastră (PAS). Din cauza voastră și din cauza lor”, s-a dezlănțuit Ceban la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Potrivit lui Ceban, „Apă-Canal Chișinău” ar avea datorii de 1,2 miliarde de lei, iar noul tarif va salva întreprinderea.

„Voi (PL) ne-ați umplut fundul de datorii cu 1,2 miliarde de lei. Încă nu știm unde ați îngropat acești bani. Da, astăzi se face auditul și vom scoate la iveală și veți răspunde penal, inclusiv dvs. (a arătat spre Veronica Herța, fost director la „Apă-Canal” Chișinău). Eu astăzi sunt gata să-mi asum acest tarif, pentru că eu nu pot lăsa grădinițele, școlile și spitalele fără apă. Eu nu sunt nici PAS și nici PL. Eu nu sunt contra populației din Chișinău, chiar dacă e nepopular să-mi asum acest lucru”, a adăugat sursa citată.

Citește și: Consilierii SOCIALIȘTI și COMUNIȘTI au aprobat MAJORAREA până la 24 de lei a tarifului la apă și canalizare în Chișinău. Decizia ar fi ILEGALĂ: „Acest vot urmează a fi contestat pe toată căile legale”

Ulterior, Ceban a trecut la amenințări. „ Eu mă uit în față și pot să recunosc orice proiect pe care l-am propus. Multe, mii în Chișinău. Mii. Și, da, pentru aceste proiecte port răspunderea și nu mai șantajați. Dă-te de acolo, nu mai șantaja cu dosare penale. Este oribil ceea ce faceți. O să ajungeți într-un moment dat în care o să răspundeți fiecare. Vă garantez acest lucru. Veți răspunde fiecare. Și Voi (PL) și voi (PAS). Și da, mai am informații… S-a spus că astăzi va fi ruptă altă fracțiune, dacă se va purcede la vot”, a conchis Ceban.

De menționat că 26 de consilieri municipali: PSRM - 20; PCRM – 1, Partidul Unității Naționale - 1, PSDE- 1 și consilierii neafiliați - Aliona Mandati, Ala Tîșcul și și Valentin Cebotari au votat astăzi pentru majorarea la 24 de lei a tarifului la apă și canalizare. Decizia ar fi ilegală, deoarece e de competența Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifelor la apă și canalizare, a declara deputatul PAS, Radu Marian.

Potrivit calculelor ANRE, majorarea tarifului pentru apă și canalizare în Chișinău ar urma să die de 0,65 de lei, nu de 13,3 lei.


Sursa video: Radar Politic


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md