16:08:00 25.07.2024
Stiri

Comentator politic de la București, despre decizia lui Ion Ceban de a nu candida la prezidențiale: „În momentul acesta, Moscova rămâne cu Igor Dodon candidat... Maia Sandu poate câștiga din PRIMUL tur”

Actualitate 28.05.2024 09:59 Vizualizări1241 Autor: ZiarulNational
Comentator politic de la București, despre decizia lui Ion Ceban de a nu candida la prezidențiale: „În momentul acesta, Moscova rămâne cu Igor Dodon candidat... Maia Sandu poate câștiga din PRIMUL tur”


Primarul capitalei, Ion Ceban, a fost inspirat atunci când a decis să nu candideze la alegerile prezidențiale, pentru că are toate șansele să acceadă în Parlament anul viitor și să decidă viitoarea alianță de guvernare, susține comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc. Mai mult, Hrițuc este convins că sunt șanse mari ca Maia Sandu să câștige din primul tur alegerile prezidențiale din toamna curentă.

„Ion Ceban a anunțat că nu candidează pentru Președinția R. Moldova. El putea fi un adversar dificil pentru Maia Sandu. În momentul acesta Moscova rămâne cu Igor Dodon candidat. Dodon e învinsul, omul care lua bani la pungă de la Plahotniuc, cel care îi aștepta pe ruși să treacă de Ucraina în câteva zile. Un adversar facil, care are talentul să îi enerveze pe proeuropenii moldoveni”, a scris Hrițuc pe Facebook.

Citește și: Primarul Chișinăului, Ion Ceban, anunță că nu va candida la prezidențialele din toamnă

În opinia sursei citate, Ion Ceban ar fi un politician de viitor, care ar putea decide chiar viitoarea coaliție de guvernare.

Citește și: A fost sau nu la Moscova pe 24 februarie 2022, în ziua în care Putin a început RĂZBOIUL? „MAN Ceban” a EVITAT un răspuns tranșant: „Ținând cont că toți cunosc și nimeni nu a făcut secret din ce, unde, când, în ce circumstanțe am fost…”

„Ceban a fost inspirat și a luat decizia cea mai bună pentru el. Așteaptă. Are timp. În toamna viitoare poate ajunge la guvernare, poate fi partidul-balama. Ajutoarele din România și discuțiile cu oficialii de aici cred că au contribuit și ele în analiza lui Ceban. Mai ales că, în viitor, fonduri pentru dezvoltare vor veni tot de aici și din UE și mai puțin de la Moscova”, a arătat sursa citată.

Citește și: Noul-vechi PRIMAR al capitalei a „îngropat” promisiunea făcută în ziua VOTULUI. După ce s-a văzut câștigător, Ion Ceban „a uitat” să ofere „dovezi” privind locul aflării sale pe 24 februarie 2022, ziua în care Putin a declanșat RĂZBOIUL în Ucraina

Hrițuc este convins că, dacă Maia Sandu îl va avea ca adversar la prezidențiale pe Igor Dodon, atunci are toate șansele să câștige din primul tur.

„Cât despre finala Igor Dodon – Maia Sandu: se va juca fără emoții, chiar dacă în cursă au mai intrat și câțiva lideri proeuropeni, care au o cotă de încredere în marja de eroare. Da, și se poate câștiga din primul tur. Susțin asta în continuare, deși sondajele nu arată asta acum”, a punctat Hrițuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md