09:56:57 22.02.2024
Stiri

Prima reacție din tabăra PAS, după reținerea subalternului lui Ceban: „Cât de josnic trebuie să fii ca să furi de la refugiații care fug de război? Nu mai merg victimizările gen: „atac politic”. Cei care fură trebuie pedepsiți”

Actualitate 04.05.2023 16:39 Vizualizări4028 Autor: Ziarul National
Prima reacție din tabăra PAS, după reținerea subalternului lui Ceban: „Cât de josnic trebuie să fii ca să furi de la refugiații care fug de război? Nu mai merg victimizările gen: „atac politic”. Cei care fură trebuie pedepsiți”


Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, susține că e dezgustat de felul în care subalternii primarului general ar fi furat ajutoarele umanitare destinate refugiaților ucraineni.

„Cât de josnic trebuie să fie acest șef de Direcție de la Primăria Chișinău, furând de la refugiații care fug de război. Potrivit comunicatului Centrului Național Anticorupți, în locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice - cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator, saci pentru dormit, veselă și alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5 (CTPR).

Citește și: VIDEO // Procurorii prezintă DOVEZI cum FURAU unii angajați ai Primăriei Chișinău ajutoarele destinate refugiaților ucraineni. Aceștia au dus acasă electrocasnice, mobilier sau lenjerie de pat. Două persoane, REȚINUTE

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că personalul desemnat pentru activitatea CTPR, aflându-se la locul de serviciu, sistematic au sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc.) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați.

Știu și eu despre suspiciunile de corupție care mișună la Primăria Chișinău, dar acest caz e ieșit din comun. Nu mai merg acum niciun fel de scuze sau victimizări, gen „e atac politic”, de la primarul Ceban. Lucrurile sunt clare. Cei ce fură într-un așa hal trebuie pedepsiți”, a punctat Radu Marian.

Citește și: VIDEO // Boris Gîlcă, REȚINUT în dosarul de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban a sărit în apărarea subalternului său: „Hai să îi „ÎMPUȘCĂM”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii…”

Amintim că procurorii anticorupție au efectuat astăzi 24 de percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5, în garajele, depozitele și construcțiile accesorii, dar și la Direcția Generală Asistență Medicală și Socială, condusă de Boris Gîlcă.

Citește și: Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Primăria Chișinău, în cadrul unui dosar de DELAPIDARE a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban spune că e vizat Boris Gîlcă

Conform procurorilor, mai multe bunuri achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii CTPR. Urmare a perchezițiilor de astăzi, trei angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, inclusiv șeful Boris Gâlcă au fost reținuți.

Primarul general, Ion Ceban, a calificat aceste acțiuni drept atac la adresa sa și instituției pe care o conduce.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md