21:59:17 15.04.2024
Stiri

DOC // Ion Ceban ar fi ascuns peste 30 000 de euro, dar NU riscă să-și piardă mandatul de PRIMAR general. ANI prezintă DETALII despre încălcările pe care le-ar fi comis edilul

Actualitate 27.04.2023 14:31 Vizualizări2527 Autor: Ziarul National
DOC // Ion Ceban ar fi ascuns peste 30 000 de euro, dar NU riscă să-și piardă mandatul de PRIMAR general. ANI prezintă DETALII despre încălcările pe care le-ar fi comis edilul


Autoritatea Națională de Integritate (ANI) susține că Ion Ceban ar fi admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, însă nu riscă să-și piardă mandatul, așa cum a declarat primarul astăzi într-o intervenție pe rețelele de socializare. Mai exact, edilul nu ar putea justifica venituri de 621 de mii de lei (peste 30 000 de euro - n.r.), pe care le-a obținut în perioada anilor 2017 – 2019.

Potrivit actului de constatare emis de ANI, controlul a fost efectuat și pe numele membrilor familiei lui Ion Ceban.

Verificarea averii a fost realizată pentru perioada exercitării funcțiilor de consilier în Consiliul municipal Chișinău și deputat în Parlamentul R. Moldova – 1 august 2016 – 25 noiembrie 2019.

„Principalele debite stabilite subiecților controlului și-au avut sorgintea în alimentări de conturi avute în gestiune, achitări de servicii în numerar, donații către un partid politic sau simpatizant politic, cumpărarea valutei străine în dolari americani, achitarea tranșelor pentru automobil și alte cheltuieli în numerar”, precizează ANI.

„Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, acesta (Ion Ceban n.r.) riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția celor elective, timp de trei ani”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Totodată, ANI precizează că va transmite prezenta cauză în instanța de judecată pentru examinare, în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

Amintim că Ion Ceban, care deține o funcție electivă, a declarat astăzi că mandatul său de primar ar putea fi suspendat, la solicitarea ANI.

„ANI zice că am cheltuit anual 5 - 7 mii euro nejustificat. În total, e o sumă echivalentă cu 30 de mii de euro. Așa cum am spus, Lilian Chișcă a fost pus la ANI ca să aibă grijă de dosarul meu personal... Dacă nu vrei să colaborezi cu Partidul Acțiune și Solidaritate, ai probleme cu integritatea și ANI”, a acuzat astăzi Ceban, într-o intervenție pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md