21:00:28 17.06.2024
Stiri

VIDEO // ÎMPRUMUTUL din Federația Rusă ajunge la Procuratura Generală. „Ministrul Finanțelor NU știe cine a negociat din partea instituției pe care o conduce”

Anticorupție 22.04.2020 16:50 Vizualizări4673 Autor: Ziarul National
VIDEO // ÎMPRUMUTUL din Federația Rusă ajunge la Procuratura Generală. „Ministrul Finanțelor NU știe cine a negociat din partea instituției pe care o conduce”


Împrumutul de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse ajunge la Procuratura Generală, în urma unei sesizări depuse de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Maia Sandu vrea să afle cine sunt demnitarii care au admis negocierea și semnarea Acordului în detrimentul intereselor R. Moldova.

Citește și: Creditul RUSESC de 200 de milioane de euro, în PERICOL. Și deputații din MAJORITATEA PARLAMENTARĂ au întrebări vizavi de unele prevederi DUBIOASE, inclusiv articolul 7, al. 2, al Acordului de împrumut

„PAS va sesiza Procuratura Generală pe abuzul comis de demnitarii publici care au admis negocierea și semnarea Acordului de împrumut rusesc. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, nu știe cine a negociat Acordul pentru împrumutul rusesc din partea Ministerului Finanțelor. Nu știe nici de ce au fost incluse în Acord prevederi păguboase pentru țara noastră, de exemplu despre asumarea de către stat a datoriilor private, prevederi care nu se regăsesc în acordurile de împrumut semnate de Federația Rusă cu alte țări.

CITIȚI și DEZAVANTAJ // Creditul oferit de ruși, un CAL TROIAN pentru R. Moldova. Expert economic: „Profitul și beneficiile vor fi culese de niște companii controlate politic din Federația Rusă și R. Moldova”

Ministrul finanțelor bate apa-n piuă și se spală pe mâini, spunându-le deputaților că e treaba lor dacă votează Acordul sau nu. Noi mergem la Procuratură să aflăm acolo cine sunt „specialiștii negociatori” și ce crede Procuratura despre prevederile abuzive din Acord”, a punctat Maia Sandu.

CITIȚI și Partenerii socialiștilor din Guvern au întrebări vizavi de creditul luat de la ruși: „Am înțeles că livrarea de gaze nu o vom contracta în cadrul acestui acord

Citește și: Veaceslav Negruța explică: Ce nu este în regulă cu creditul oferit lui Dodon de către Moscova și cu rectificarea bugetului de stat?


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md