20:21:49 28.05.2023
Stiri

VIDEO // ÎMPRUMUTUL din Federația Rusă ajunge la Procuratura Generală. „Ministrul Finanțelor NU știe cine a negociat din partea instituției pe care o conduce”

Anticorupție 22.04.2020 16:50 Vizualizări4549 Autor: Ziarul National
VIDEO // ÎMPRUMUTUL din Federația Rusă ajunge la Procuratura Generală. „Ministrul Finanțelor NU știe cine a negociat din partea instituției pe care o conduce”


Împrumutul de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse ajunge la Procuratura Generală, în urma unei sesizări depuse de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Maia Sandu vrea să afle cine sunt demnitarii care au admis negocierea și semnarea Acordului în detrimentul intereselor R. Moldova.

Citește și: Creditul RUSESC de 200 de milioane de euro, în PERICOL. Și deputații din MAJORITATEA PARLAMENTARĂ au întrebări vizavi de unele prevederi DUBIOASE, inclusiv articolul 7, al. 2, al Acordului de împrumut

„PAS va sesiza Procuratura Generală pe abuzul comis de demnitarii publici care au admis negocierea și semnarea Acordului de împrumut rusesc. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, nu știe cine a negociat Acordul pentru împrumutul rusesc din partea Ministerului Finanțelor. Nu știe nici de ce au fost incluse în Acord prevederi păguboase pentru țara noastră, de exemplu despre asumarea de către stat a datoriilor private, prevederi care nu se regăsesc în acordurile de împrumut semnate de Federația Rusă cu alte țări.

CITIȚI și DEZAVANTAJ // Creditul oferit de ruși, un CAL TROIAN pentru R. Moldova. Expert economic: „Profitul și beneficiile vor fi culese de niște companii controlate politic din Federația Rusă și R. Moldova”

Ministrul finanțelor bate apa-n piuă și se spală pe mâini, spunându-le deputaților că e treaba lor dacă votează Acordul sau nu. Noi mergem la Procuratură să aflăm acolo cine sunt „specialiștii negociatori” și ce crede Procuratura despre prevederile abuzive din Acord”, a punctat Maia Sandu.

CITIȚI și Partenerii socialiștilor din Guvern au întrebări vizavi de creditul luat de la ruși: „Am înțeles că livrarea de gaze nu o vom contracta în cadrul acestui acord

Citește și: Veaceslav Negruța explică: Ce nu este în regulă cu creditul oferit lui Dodon de către Moscova și cu rectificarea bugetului de stat?

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md