23:09:03 03.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Băsescu a cerut o perspectivă clară de ADERARE a R. Moldova la UE: „Unirea cu România nu este treaba Uniunii Europene, ci a României”.

Știri 17.07.2019 11:40 Vizualizări1574 Autor: Ziarul National
VIDEO // Băsescu a cerut o perspectivă clară de ADERARE a R. Moldova la UE: „Unirea cu România nu este treaba Uniunii Europene, ci a României”.


Europarlamentarul și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat în Parlamentul European că R. Moldova trebuie să-i fie oferită o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană, pentru că în caz contrar va rămâne într-o zonă gri pe un termen nedefinit.

„Problema R. Moldova este că nu știe care îi este viitorul. UE refuză să-i dea perspectiva intrării în Uniunea Europeană, mai devreme sau mai târziu, atunci când va fi pregătită. R. Moldova este o țară care se află în zona gri și niciun politician din R. Moldova nu poate spune românilor din R. Moldova – doamna Mogherini, R. Moldova e locuită de români – niciun politician nu poate spune care e viitorul acestei țări, aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova și frontiera UE. Concluzie: dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este o lungă perioadă de timp”, a declarat Băsescu, în cadrul dezbaterilor privind situația din R. Moldova.

De asemenea, fostul președinte a adăugat că „Unirea cu România nu este treaba Uniunii Europene, ci a României”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ion 17.07.2019 13:22

RM și-a ales singură să fie parte a "lumii gri" clar in 2016 și reconfirmat mai recent Feb. 2019 si Iunie 2019. Partidele ruse de aproape 30 de ani ies primele în alegeri. Dl. Băsescu a fost votat în RO la Bruxelles să reprezinte RO nu un stat autodeclarat eșuat și captiv și care nu a făcut, nu face și nu va face absolut nimic să iese din condiția mafiotă in care tot a dăinuit (vezi declarația Dlui. Mariani recent in Parlamentul european vis-a-vis clanurile RM). Nu înțeleg dorința Dl. Băsescu să "salveze' un stat autoconsiderat de aleșii săi și o parte a societății ca fiind al "lumii ruse" și care sărbătorește rusește / sovietic mai dihai că la Moscova (ultima sărbătoare de 9 Mai f. grandioasă cu "panglica Colorado) a oripilat o Europa in opinia multora). Norocul și-l face omul cu mâna lui zice vorba bătrânească. Lasa-i doamne în plată lor că asta vor și asta sunt și mai ales asta vor să fie. Dl. Băsescu parcă zicea că are proiecte in Parlamentul UE pe traseul navigabil al Dunării important pentru RO nu pe "uite nu-i panglica de Colorado" și "lumea rusă".

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md