21:33:46 27.05.2024
Stiri

Semnal de ALARMĂ dat de Traian Băsescu: ​„Uitați-vă la hartă, constatăm că Putin a cam rezolvat ce era de rezolvat până la frontiera NATO! Și-a făcut meandrele în Ucraina, ține Transnistria sub control”

Actualitate 15.06.2020 12:25 Vizualizări3223 Autor: Ziarul National


Semnal de ALARMĂ dat de Traian Băsescu:  ​„Uitați-vă la hartă, constatăm că Putin a cam rezolvat ce era de rezolvat până la frontiera NATO! Și-a făcut meandrele în Ucraina, ține Transnistria sub control”

Traian Băsescu susține că o parte din militarii SUA pe care Casa Albă urmează să-i retragă din Germania vor fi aduși în România, dar atrage atenția că aceștia „nu vin la cerere, vin unde stabilește Pentagonul că e o urgență”.

„Constatăm că Putin a cam rezolvat ce era de rezolvat până la frontiera NATO și UE”, a declarat Băsescu la Digi24. „Și-a făcut meandrele în Ucraina, ține Transnistria sub control, a ocupat Osetia și Abhazia din Georgia, estul Ucrainei este în război, ținut în tensiune, cu riscul ca oricând Ucraina să fie reinvadată, deci pasul următor nu mai poate fi făcut din cauza frontierei NATO. Garantează cineva că nu va face acest pas prin țările baltice? Măcar așa, ca o amenințare?”, se întreabă Băsescu.

„România s-a consolidat foarte bine pe flancul estic, este o țară care are pușcași marini la Kogălniceanu, care are două baze militare aeriene – la Turda și Kogălniceanu – în care aviația NATO este prezentă, are sistemul de rachete de la Deveselu, au început să-i sosească rachetele Patriot. România devine extrem de consistentă pe flancul estic. În plus, România este bine cotată, pentru că este una dintre puținele țări care oricât de grea a fost criza, a menținut 2 la sută din PIB pentru apărare. Asta înseamnă că se bucură și de credibilitate”, spune fostul președinte.

Băsescu: Ambasadorul Rusiei la București, „un propagandist de cea mai înaltă clasă”

În contextul acesta, „sigur că rușilor nu le convine Strategia de Apărare Națională a României și atunci încearcă să o diminueze, iar ambasadorul (Valeri) Kuzmin este un propagandist de cea mai înaltă clasă, care să răspândească ziceri de-astea care să umilească”, a descris Traian Băsescu scandalul dintre București și Moscova.

„Militarii americani nu vin la cerere, vin unde stabilește Pentagonul că e o urgență, acolo se vor amplasa”, a declarat Băsescu.

Repoziționarea materialului militar NATO și-n mod deosebit american mai aproape de flancul estic este de natură să consolideze NATO, nu să slăbească Alianța, explică fostul șef al statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md