21:36:54 27.05.2024
Stiri

Traian Băsescu are ȘANSE MARI să ajungă în Parlamentul R. Moldova, afirmă Dodon, care i-a RETRAS cetățenia: „Băsescu are mai multe MERITE...”

Actualitate 04.12.2020 16:59 Vizualizări2905 Autor: Ziarul National
Traian Băsescu are ȘANSE MARI să ajungă în Parlamentul R. Moldova, afirmă Dodon, care i-a RETRAS cetățenia: „Băsescu are mai multe MERITE...” moldova.org


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, are șanse mari să acceadă în Parlamentul de la Chișinău, dacă președintele Maia Sandu va decide să-i reacorde cetățenia R. Moldova. De această părere este Igor Dodon, cel care în 2017 i-a retras cetățenia R. Moldova fostului președinte al României.

Potrivit lui Dodon, succesorul său, Maia Sandu, ar face „o mare greșeală”, dacă îi va reacorda cetățenia R. Moldova lui Băsescu.

„Eu nu am nimic cu Băsescu, este fost președinte al României… Dar eu nu am acordat în această perioadă cetățenie celor care vor să facă politică. Am acordat cetățenie la sportivi, celor care au redobândit cetățenia, la unii investitori etc. Dar să acorzi cetățenia unui fost președinte care vrea lichidarea acestui stat… El spune asta deschis. Dar e dreptul președintelui, conform Constituției”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii sale pe rețelele de socializare.

În cazul în care Maia Sandu i-ar acorda cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu, atunci riscă să-și taie craca de sub picioare.

„Să-și asume, dar să nu iasă că în următorul Parlament sau peste… Maia Sandu nu o să intre în Parlament, dar o să intre Băsescu. Pentru că Băsescu are mai multe merite pentru cei care se consideră unioniști, decât Maia Sandu, Năstase și toți luați împreună. Dacă doriți, atunci asumați-vă”, a adăugat Dodon.

Președintele în funcție menționează că Băsescu nu-l va încurca deloc, dacă se implică în politica din R. Moldova.

„Noi cu Băsescu o să găsim limbă comună, dacă o să trebuiască. Eu i-am retras cetățenia și consider că am procedat corect. Cei care o să votează pentru Băsescu niciodată nu o să voteze pentru Dodon și invers”.

De menționat că Traian Băsescu a declarat că intenționează să depună din nou actele pentru obţinerea cetăţeniei R. Moldova, după ce Maia Sandu l-a învins la prezidenţiale pe Igor Dodon. „Basarabia e ţara mea. Mi-a luat Dodon cetăţenia dar sper să mi-o redea Maia Sandu. Când eşti acolo, în Basarabia, eşti acasă”, a spus zilele trecute Traian Băsescu.

De partea cealaltă, Maia Sandu a menționat că fostul președinte ar trebui să o ia de la capăt cu dosarul privind obținerea cetățeniei R. Moldova: „Din câte cunosc eu, este o decizie finală la CSJ pe dosarul pe care l-a înaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon. Acum, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început”.

Amintim că, în iunie 2016, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au devenit şi cetăţeni ai R. Moldova.

În 2017, Igor Dodon i-a retras cetăţenia R. Moldova fostului preşedinte al României. Pe 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas oficial fără dubla cetăţenie, iar Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău îi respingea la acea dată recursul la decizia anterioară.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md