PUN recomandă Blocului „ACUM” să poarte discuții cu partenerii din România și SUA, înainte de a anunța decizia de participare sau neparticipare la crearea unei alianțe de guvernare
Partidul Unității Naționale (PUN) recomandă reprezentanților Blocului „ACUM” să nu se pripească să ia o decizie finală privind participarea sau neparticiparea la crearea unei alianțe de guvernare, până când nu vor purta discuții cu partenerii strategici România și SUA.
„PUN a luat act de rezultatul alegerilor din 24 februarie anul curent, de recunoașterea acestora de către organismele internaționale precum și de către partenerii strategici ai R. Moldova - România și SUA. PUN consideră că rezultatul alegerilor, în contextul votului mixt și al condițiilor social-administrative, este o victorie la limită împotriva forțelor proruse și un semnal dat de alegători pentru relansarea procesului de apropiere de Uniunea Europeană”, se arată într-o declarație remisă de partidul al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu.
Conducerea PUN precizează că decizia de participare sau neparticipare la guvernare a partidelor declarat proeuropene - PAS, PPDA și a membrilor societății civile - le aparține în exclusivitate.
„Cu toate acestea, luând în calcul pericolelor la care este expusă R. Moldova, PUN recomanda formațiunilor politice din Blocul „ACUM” ca, înainte de luarea unor decizii privind participarea sau neparticiparea la crearea unei alianțe de guvernare, indiferent de forma ei, să solicite medierea sau măcar să poarte discuții cu partenerii strategici ai R. Moldova - România și SUA”, se spune în declarație.
PUN a mai adăugat că România împreună cu SUA „au jucat un rol important în dezvoltarea R. Moldova, în semnarea Acordului de asociere la Uniunea Europeană și pot furniza expertiza necesară”.
De menționat că Partidul Democrat a invitat la discuții reprezentanții Blocului „ACUM”, în vederea creării unei alianțe de guvernare. Blocul „ACUM” a refuzat invitația democraților.
Oameni mai puțini în R. Moldova decât acum zece ani! Rezultatele finale ale Recensământului populației și locuințelor 2024, făcute publice până la finele anului 2025: „Sunt proceduri care durează”
Optsprezece instituții de învățământ, inclusiv 10 din Zona de Securitate, afectate de criza energetică din Transnistria: Opt școli funcționează în regim online. Soluțiile MEC
Autoritățile au identificat SOLUȚII pentru a nu mai accesa energia de urgență și de a acoperi deficitul de 484 MWh necesari pentru 14 ianuarie: „Pentru ziua de astăzi nu avem deficit de energie”