22:58:44 27.05.2024
Stiri

Unionistul nr. 1 Traian Băsescu S-A SĂTURAT de liderii partidelor unioniste din R. Moldova. ULTIMATUMUL pus de ex-președintele României

Politică 06.12.2019 10:39 Vizualizări6520 Autor: Ziarul National
Unionistul nr. 1 Traian Băsescu S-A SĂTURAT de liderii partidelor unioniste din R. Moldova. ULTIMATUMUL pus de ex-președintele României


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, susține că a obosit să se roage de liderii formațiunilor unioniste din R. Moldova să lase la o parte frustrările și ambițiile personale și facă front comun într-un singur partid puternic.

Potrivit lui Băsescu, numărul mare de partide unioniste în R. Moldova nu înseamnă că acest curent se întărește.

„Dacă ei (reprezentanții partidelor unioniste) nu se unesc, atunci își pierd vreme și își bat joc de unioniștii din R. Moldova”, a declarat Băsescu într-o emisiune de la Jurnal TV.

Europarlamentarul a mai adăugat că de mai multe ori a încercat să discute cu politicienii unioniști, să-i pună la aceeași masă, însă fără folos, deocamdată: „Eu am avut discuții cu ei în diverse formule. Una spun și alta fac. M-am săturat să-i tot rog să se unească, să constituie o singură formațiune politică”.

În opinia fostului președinte, consolidarea unioniștilor într-un singur partid le-ar permite să intre lejer în Parlamentul R. Moldova, unde pot realiza mai multe lucruri. „Uniți ar putea obține 28-30%, dar dispersați… se alege praful. Se alege praful și de încrederea electoratului în unionism”, a conchis sursa citată.

De menționat că la alegerile locale din toamna aceasta s-au înscris în cursa electorală șapte partide unioniste, dar niciunul nu a obținut rezultate notabile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md