06:03:21 14.07.2024
Stiri

Veaceslav Negruță, audiat la comisia parlamentară de anchetă privind furtul bancar: Urmează Veaceslav Ioniță și Valeriu Lazăr

Economie 24.06.2019 19:19 Vizualizări1719 Autor: Ziarul National
Veaceslav Negruță, audiat la comisia parlamentară de anchetă privind furtul bancar: Urmează Veaceslav Ioniță și Valeriu Lazăr


Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare a înaintat două demersuri adresate Băncii Naționale (BNM), prin care solicită copiile contractelor cu compania Kroll, precum și lista tuturor șefilor de departamente din cadrul BNM, în perioada 2012-2014.

Anunțul a fost făcut de către președintele Comisiei, deputatul PPDA, Alexandru Slusari, care a mai spus că un demers a fost înaintat și secretariatului Parlamentului, în care se cere stenograma ședinței Comisiei pentru economie, buget și finanțe din aprilie 2013, când a fost blocată capitalizarea Băncii de Economii, transmite „Radio Chișinău”.

Astăzi a fost audiat fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, care, potrivit lui Alexandru Slusari, a oferit informații foarte importante și a confirmat ipoteza comisiei speciale, fără a oferi alte detalii.

La audierile de astăzi nu s-a prezentat fostul președinte al Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță. El este invitat din nou la audieri pentru joi, 27 iunie, când a fost chemat și fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr.

Săptămâna viitoare urmează să fie audiate mai multe persoane, a mai spus Alexandru Slusari, care s-a declarat mulțumit de modul cum decurg investigațiile comisiei speciale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md