11:09:54 21.10.2021
Stiri

Un procuror din Germania, dispus să ajute Parlamentul R. Moldova să investigheze privatizările din perioada 2013-2019: Contractele de concesionare, cercetate de către o companie aflată „în serviciul” Comisiei parlamentare de anchetă

Economie 24.07.2019 16:37 Vizualizări6801 Autor: Ziarul National
Un procuror din Germania, dispus să ajute Parlamentul R. Moldova să investigheze privatizările din perioada 2013-2019: Contractele de concesionare, cercetate de către o companie aflată „în serviciul” Comisiei parlamentare de anchetă


Ambasada Germaniei la Chișinău s-a arătat dispusă să acorde asistență Comisiei parlamentare care investighează contractele de privatizare și concesiune din perioada anilor 2013 - 2019.

Președintele Comisiei de anchetă, deputatul Igor Munteanu, a acceptat propunerea Ambasadei, iar astăzi a avut deja loc o întâlnire cu Ștefan Hulshorster, expert al Ambasadei, un procuror superior din Germania - Cornelia Gadigk, dar și cu directorul Detlev Kreutzer, șef al secției de investigare a infracțiunilor economice din Germania.

Menționăm că, în ședința de ieri a Comisiei, membrii acesteia au audiat noi informații cu privire la modul de desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice din 2013-2019.

În această ședință s-a stabilit asupra rezultatelor concursului de selectare a organizației care va face consultanță externalizată a contractelor de privatizare și concesionare. Această companie a fost selectată în urma unei competiții de achiziții a Parlamentului Republicii Moldova.

„Comisia a salutat câștigătorul acestui concurs externalizat, l-a instructat asupra elementelor caietului de sarcini, care dânsul trebuie să-l urmeze, a fost stabilit un cadru de colaborare și modul în care va opera la audierea unor martori cheie, la evaluarea și analiza contractului care stă la baza concesionării sau privatizării date. Acest consultant va fi în serviciul Comisiei până la definitivarea și prezentarea Raportului în Parlament”, arată un comunicat de presă al Parlamentului.

Alt subiect discutat de către Comisia de anchetă a fost felul în care se pot publica contractele de privatizare/concesionare ce stau la baza privatizărilor, fără ca să prejudicieze secretul comercial – o clauză specială în toate contractele analizate până acum și fără a stimula litigii în instanța de judecată, pe care le-ar putea lansa niște grupuri rău intenționate.

Menționăm că, anterior, Comisia a anunțat că vor fi investigate contractele de privatizare sau concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, a gărilor și stațiilor auto, a comaniei „Air-Moldova”, dar și a „Tutun-CTC”. Ulterior, lista companiilor pierdute de stat în ultimii ani ar putea fi extinsă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md