15:01:15 25.06.2024
Stiri

Un președinte care și-a dat DEMISIA din cauza acuzațiilor de corupție: E mai BINE pentru țară

Știri 22.03.2018 17:06 Vizualizări1925 Autor: Ziarul National


Un președinte care și-a dat DEMISIA din cauza acuzațiilor de corupție: E mai BINE pentru țară sursa: google.ro

Președintele statului Peru, Pedro Pablo Kuczynski, a demisionat, miercuri, pe fondul unor acuzații de corupție și a unor demersuri în Congres pentru demiterea sa.

Fostul bancher de pe Wall Street, în vârstă de 79 de ani, a promis o tranziție ușoară și constituțională a puterii și a negat acuzațiile de corupție formulate de către partidele de opoziție, relatează Reuters.

„Cel mai bine pentru țară este să demisionez din funcția de președinte al republicii, pentru că nu vreau să fiu un obstacol în calea drumului națiunii spre unitate și armonie”, a spus Kuczynski în cadrul unui discurs televizat.

Congresul de la Lima, controlat de către Opoziție, urma să voteze joi pentru încheierea mandatului prezidențial, pe motiv că Pedro Pablo Kuczynski este „inadecvat din punct de vedere moral” să conducă țara. Vicepreședintele Martin Vizcarra urmează să preia atribuțiile până la organizarea alegerilor anticipate.

„(Kuczynski - n.red.) se confruntă cu acuzații grave de corupție. Nici măcar nu a oferit explicații, cu atât mai puțin scuze”, a transmis purtătorul de cuvânt al celui mai important partid din țară.

Președintele peruan este acuzat de fapte de corupție în condițiile în care compania de construcții braziliană Odebrecht a dezvăluit efectuarea unor plăti în valoare de 4,8 milioane de dolari către companii deținute de către Pedro Pablo Kuczynski și de un prieten apropiat al acestuia. Kuczynski a recunoscut că este proprietarul unei firme care a primit bani de la Odebrecht, dar susține că nu există nimic ilegal cu privire la aceste plăți.

Pedro Pablo Kuczynski ar fi trebuit să aibă o întâlnire cu președintele american Donald Trump în cadrul unui summit regional organizat în Peru în luna aprilie. Liderul de Casa Albă vine atunci în prima sa vizită într-o țară din America Latină.

Același președinte a șocat lumea acum doi ani când și-a pus miniștrii să facă fitness în fața Guvernului.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
08.10.2018 19:30 1784 Ce să faci dacă ai un șef rău
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md