16:06:02 25.07.2024
Stiri

Ce să faci dacă ai un șef rău

Știri 08.10.2018 19:30 Vizualizări1807 Autor: Ziarul National
Ce să faci dacă ai un șef rău sursa: google.ro


Deși companiile cheltuiesc sume mari de bani pentru dezvoltarea managerială și a conducerii, un șef rău nu este un lucru rar întâlnit la locurile de muncă.

Cei mai mulți oameni sunt de părere că un șef rău poate reprezenta cea mai stresantă parte a zilei de lucru. Un studiu recent realizat de Gallup a constatat că unul din doi angajați și-a părăsit locul de muncă pentru a scăpa de managerul său la un moment dat în cariera sa. Un alt studiu a constatat în mod surprinzător că angajații ajung să muncească mai mult timp pentru un șef toxic decât pentru un șef bun.

Ai un șef rău? Iată cum poți gestiona mai ușor situația!

Șefii toxici ar trebui luați în serios. Dacă renunțarea la locul de muncă nu este o opțiune imediată, există câteva lucruri practice pe care le poți face pentru a atenua potențialele daune cauzate de munca pentru un șef rău. Deși strategiile specifice depind de tipul de șef pe care îl ai, există unele abordări generale care te pot ajuta să gestionezi situația.

Uită de feedback! Cere, în schimb! De obicei, este o idee bună să încerci să discuți cu șeful tău pentru a vedea ce se întâmplă. Dar șansele sunt ca un șef dificil să nu fie deschis la auzirea feedback-ului cu privire la propriile eșecuri. Așa că încearcă să faci cereri specifice în schimb, pentru a obține ceea ce ai nevoie. Fii specific cu privire la resursele și sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți face treaba, explică-ți raționamentul și modul în care acest lucru va aduce beneficii organizației. Gândește-te la momentul oportun și încearcă să porți această conversație atunci când șeful tău este calm. Asigură-te că te pregătești, exersezi și anticipezi reacțiile.

Fă mișcare și dormi cât trebuie. Bunăstarea fizică și cea mentală sunt esențiale. Dacă este posibil, ia o pauză temporară de la locul de muncă. Încearcă să găsești activități în afara muncii care îți aduc bucurie și satisfacție. Ia în considerare practicile de relaxare, cum ar fi yoga și meditația. Reamintește-ți în mod constant că nu tu ești problema.

Reține că nu poți controla modul în care se comportă șeful tău, dar poți controla modul în care răspunzi la comportamentul acestuia.

Explorează alte oportunități din cadrul companiei. S-ar putea să existe alte modalități de a scăpa de șeful tău toxic, fără a fi nevoie să părăsești compania. Analizează alte poziții din companie care te interesează, întâlnește-te cu managerii și colegii din alte departamente și gândește-te unde s-ar potrivi abilitățile tale.

Încearcă să te consulți și cu departamentul de resurse umane. Încearcă să afli mai întâi care este implicația departamentului de resurse umane în ceea ce privește sprijinirea reclamațiilor angajaților. Apoi fă cunoscute problemele pe care le ai cu șeful și modalitățile prin care ai încercat să remediezi situația. Probabil că specialiștii de HR au ajutat deja alte persoane în aceeași situație și ți-ar putea oferi soluții la care nu te-ai gândit.

Alege-ți momentul potrivit pentru a demisiona. Trebuie să accepți că demisia ta poate fi cea mai bună soluție.

Există unele semne care îți indică faptul că este timpul să treci la următorul job. Dacă nu îți face deloc plăcere să mergi la birou în fiecare zi, dacă te simți nesigur fizic sau mental la locul de muncă, dacă îți petreci mai mult timp gândindu-te la șeful tău decât la muncă, dacă stresul de la birou pătrunde în viața ta personală, dacă stima de sine a scăzut, este momentul să mergi mai departe. Trebuie să îți dai permisiunea să faci o schimbare de carieră. Ai speranță că lucrurile se vor îmbunătăți și învinge teama de a renunța. Odată ce ai luat decizia de a demisiona, este important să o faci cât mai profesionist și mai grațios posibil. Deși poate fi tentant să pleci aruncând cuvinte după tine, acest lucru rareori funcționează pe termen lung. Nu distruge relațiile.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md