04:35:54 18.07.2024
Stiri

Zilele lui Ion Chicu în fruntea Executivului sunt numărate? Dodon admite DEMITEREA fostului său consilier

Actualitate 03.09.2020 16:27 Vizualizări3072 Autor: Ziarul National


Zilele lui Ion Chicu în fruntea Executivului sunt numărate? Dodon admite DEMITEREA fostului său consilier

Președintele Igor Dodon recunoaște că Guvernul Chicu ar putea fi demis, pentru ca să poată fi provocate alegeri parlamentare anticipate. Totuși, pentru ca acest lucru să se întâmple, PSRM și PAS trebuie să ajungă la o înțelegere de pricipiu la acest subiect.

Igor Dodon admite următoarele scenarii pentru provocarea anticipatelor - când deputații nu adoptă legi timp de 90 de zile, precum și prin demisia premierului.

„Eu cred că ambele scenarii sunt reale și totul depinde de poziția a doi actori politici importanți – de PSRM, socialiști-Dodon, și de Maia Sandu-PAS. În sumă, acești doi actori, care vor fi în competiție electorală, cel puțin ca partide sunt cele mai importante, în sumă acești doi actori în actualul legislativ au peste 50 de mandate.

Citește și: Socialiștii sunt în ALERTĂ și anticipează DEMITEREA Guvernului Chicu: „Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu Maia Sandu în Parlament... Se pare că democrații încep propriul joc”

Dacă acești doi actori, tacit, fără a avea înțelegeri, fără a sta la o masă, își pun ca obiectiv să dizolve acest Parlament, iar eu am văzut că acest obiectiv și-l pun și foștii noștri parteneri de pe dreapta... Și noi, obiectivul nostru, al meu și al socialiștilor, este să dizolvăm cât mai repede acest Parlament. Dacă noi ne punem acest obiectiv, la fel ca și cei de dreapta, atunci și primul scenariu, când nu se aprobă legi 90 de zile, și al doilea scenariu, când se demite guvernul singur sau prin moțiune de cenzură și nu se alege alt guvern, sunt realiste. O să mergem ferm pe aceste poziții”, a declarat Dodon, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md