22:00:28 01.06.2023
Stiri

Opinie de la București, despre demisia Guvernului Gavrilița: „Nu este niciun fel de criză. Guvernul era consumat ca imagine, era nevoie de ÎNLĂTURAT unii miniștri… Maia Sandu arată că tine lucrurile sub control”

Actualitate 10.02.2023 14:01 Vizualizări1692 Autor: Ziarul National
Opinie de la București, despre demisia Guvernului Gavrilița: „Nu este niciun fel de criză. Guvernul era consumat ca imagine, era nevoie de ÎNLĂTURAT unii miniștri… Maia Sandu arată că tine lucrurile sub control”


Demisia Guvernului Gavrilița nu înseamnă că R. Moldova se confruntă cu o criză guvernamentală. Dimpotrivă, această demisie ar fi fost un „eveniment pregătit și controlat” de actuala putere de la Chișinău, consideră comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc.

„Nu este o criză. Este un eveniment pregătit și controlat. Partidul Acțiune și Solidaritate are majoritatea necesară și va instala repede un alt guvern. Guvernul Gavrilița era consumat ca imagine. Era un pietroi de gâtul Maiei Sandu și al PAS. Este nevoie de un suflu nou, de un guvern care să aibă o cotă mai mare de încredere pentru a implementa masurile viitoare. Totodată, era nevoie de înlăturarea unor miniștri ca Spînu, despre care s-a creionat imaginea că e implicat în scheme de corupție”, a menționat Hrițuc.

Citește și: Maia Sandu a anunțat când va desemna viitorul PREMIER al R. Moldova

Potrivit sursei citate, prin această demisie s-r „detensiona atmosfera”.

Citește și: VIDEO // Criză guvernamentală în R. Moldova. Prim-ministra Gavrilița și-a anunțat DEMISIA: „R. Moldova intră într-o fază nouă în care prioritatea republicii este securitatea”


„Singura corelație pe care poți să o faci cu războiul hibrid este faptul că prin demisia Guvernului Gavrilița se mai înlătură o vulnerabilitate. Se detensionează atmosfera. Un guvern cu sprijin popular redus este înlăturat. Noul guvern va avea luna de miere. Oricum situația e sub control, dar ai făcut un pas în plus să tai din avantajele celorlalți. Maia Sandu arată că tine lucrurile sub control”, a conchis comentatorul politic de la București.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md