22:53:25 24.06.2024
Stiri

Opinie de la București, despre demisia Guvernului Gavrilița: „Nu este niciun fel de criză. Guvernul era consumat ca imagine, era nevoie de ÎNLĂTURAT unii miniștri… Maia Sandu arată că tine lucrurile sub control”

Actualitate 10.02.2023 14:01 Vizualizări2200 Autor: Ziarul National
Opinie de la București, despre demisia Guvernului Gavrilița: „Nu este niciun fel de criză. Guvernul era consumat ca imagine, era nevoie de ÎNLĂTURAT unii miniștri… Maia Sandu arată că tine lucrurile sub control”


Demisia Guvernului Gavrilița nu înseamnă că R. Moldova se confruntă cu o criză guvernamentală. Dimpotrivă, această demisie ar fi fost un „eveniment pregătit și controlat” de actuala putere de la Chișinău, consideră comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc.

„Nu este o criză. Este un eveniment pregătit și controlat. Partidul Acțiune și Solidaritate are majoritatea necesară și va instala repede un alt guvern. Guvernul Gavrilița era consumat ca imagine. Era un pietroi de gâtul Maiei Sandu și al PAS. Este nevoie de un suflu nou, de un guvern care să aibă o cotă mai mare de încredere pentru a implementa masurile viitoare. Totodată, era nevoie de înlăturarea unor miniștri ca Spînu, despre care s-a creionat imaginea că e implicat în scheme de corupție”, a menționat Hrițuc.

Citește și: Maia Sandu a anunțat când va desemna viitorul PREMIER al R. Moldova

Potrivit sursei citate, prin această demisie s-r „detensiona atmosfera”.

Citește și: VIDEO // Criză guvernamentală în R. Moldova. Prim-ministra Gavrilița și-a anunțat DEMISIA: „R. Moldova intră într-o fază nouă în care prioritatea republicii este securitatea”


„Singura corelație pe care poți să o faci cu războiul hibrid este faptul că prin demisia Guvernului Gavrilița se mai înlătură o vulnerabilitate. Se detensionează atmosfera. Un guvern cu sprijin popular redus este înlăturat. Noul guvern va avea luna de miere. Oricum situația e sub control, dar ai făcut un pas în plus să tai din avantajele celorlalți. Maia Sandu arată că tine lucrurile sub control”, a conchis comentatorul politic de la București.


Stiri relevante
08.10.2018 19:30 1784 Ce să faci dacă ai un șef rău

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md