11:32:05 22.07.2024
Stiri

„Pro Moldova”, pe aceeași lungime de undă cu Platforma „DA”, după decizia CC: „Din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un GUVERN capabil să relanseze economia”

Actualitate 07.07.2020 13:00 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
„Pro Moldova”, pe aceeași lungime de undă cu Platforma „DA”, după decizia CC: „Din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un GUVERN capabil să relanseze economia”


Grupul parlamentar „Pro Moldova” solicită tuturor partidelor parlamentare responsabile să-și consolideze eforturile pentru „a stopa aprofundarea crizei economice și sanitare din R. Moldova, generată de incompetența guvernului gestionat de Igor Dodon” și învestirea unui alt executiv. O poziție similară a fost făcută publică astăzi și de către reprezentanții Platformei „DA”.

Citește și: VIDEO, DOC // Curtea Constituțională a DECIS: Alegerile parlamentare anticipate NU pot avea loc simultan cu cele prezidențiale

Potrivit liderului „Pro Moldova”, Andrian Candu, după pronunțarea deciziei de astăzi a Curții Constituționale, agenda partidelor de opoziție trebuie să fie concentrată în zona așteptărilor și a nevoilor cetățenilor.

Citește și: Decizia CC ar putea grăbi DEMITEREA Guvernului Chicu. Slusari: „Acest Parlament rămâne pănă la primăvara 2021, dar este foarte important cine va organiza scrutinul prezidențial și alegerile parlamentare anticipate”

„Concurența orgoliilor trebuie stopată, deoarece suntem în pragul unor revolte sociale din cauza sărăciei care se aprofundează, precum și a injustiției din republică. CC a emis o decizie care nu lasă loc de interpretări, din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un guvern capabil să relanseze economia și să asigure siguranța oamenilor în R. Moldova”, a spus Andrian Candu.

Citește și: PAS nu vorbește despre DEMITEREA lui Chicu nici după decizia de astăzi a CC. „Prima zi când este posibilă DIZOLVAREA Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii, este 24 decembrie”. Năstase: „Se caută pretexte, scuze”

Totodată, Candu a cerut Guvernului Chicu să-și retragă „asumarea iresponsabilă” din Parlament și să deblocheze activitatea principalelor instituții ale statului.

Citește și: Premierul Chicu îi AMENINŢĂ pe deputaţi că-i va lăsa fără salarii dacă mai îndrăznesc să-l boicoteze

Amintim că Înalta Curte a decis astăzi că dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui R. Moldova este interzisă în orice circumstanță, inclusiv dacă șeful statului demisionează.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md