14:17:25 21.07.2024
Stiri

DOC // ZECE ani de ÎNCHISOARE pentru Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată. Fostul primar al capitalei a PUBLICAT toate învinuirile formulate de procurori și reclamă abuzuri

Actualitate 04.10.2022 13:59 Vizualizări2190 Autor: Ziarul National
DOC // ZECE ani de ÎNCHISOARE pentru Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată. Fostul primar al capitalei a PUBLICAT toate învinuirile formulate de procurori și reclamă abuzuri


Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, riscă zece ani de închisoare în dosarul parcărilor cu plată. Fostul lider al Partidului Liberal afirmă că e vorba de un dosar fabricat la comanda lui Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, iar procurorii ar fi trebuit să renunțe la acuzații.

„În loc să renunțe la învinuiri, procurorii cer zece ani de închisoare într-un dosar fabricat la comanda politica a mafioților Plahotniuc și Dodon. Am demontat a doua oară, paragraf cu paragraf, falsurile și insinuările lor. Nu voi face niciun comentariu până la pronunțarea soluției de către instanță”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la șefia PL. „În semn de PROTEST, îmi depun mandatul de consilier municipal și renunț la calitatea de președinte al PL. Sunt sub o anchetă absurdă de cinci ani...”

Fostul edil al municipiului Chișinău a publicat toată informația despre învinuirile care îi sunt aduse de procurori, dar și punctul său de vedere referitor la acuzații.

„Mă voi adresa, din nou, ambasadelor europene și SUA, precum și organismelor internaționale în legătura cu abuzurile procurorilor, care au format ei, deja, o mafie. Sper să existe reacții și în societate în legătură cu aceste derapaje de la normele democratice. În caz contrar, nu pot decât să „mulțumesc” pentru acțiune și solidaritate”, a mai scris, cu referire la partidul de guvernământ, Dorin Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoacă este acuzat de fapte de corupție și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. În același dosar a mai fost vizat fostul șef al Direcției Transport, Igor Gamrețki, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, dar și fostul viceprimar Nistor Grozavu, precum și omul de afaceri Alexandru Pincevski.


Stiri relevante
12.03.2014 13:07 1499 Dorin Chirtoaca

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md