04:52:59 17.04.2024
Stiri

VIDEO // Fermierii au DEBLOCAT drumul spre vama Leușeni, dar au îaintat un ULTIMATUM: „Până mâine, să avem o întâlnire în formatul Guvern - Parlament - Președinție”

Actualitate 13.02.2024 15:39 Vizualizări960 Autor: Vitalie Hadei
VIDEO // Fermierii au DEBLOCAT drumul spre vama Leușeni, dar au îaintat un ULTIMATUM: „Până mâine, să avem o întâlnire în formatul Guvern - Parlament - Președinție”


Fermierii protestatari au deblocat, în jurul orei 15.30, drumul de acces către punctul de trecere a frontierei (PTF) Leușeni – Albița, însă au înaintat un ultimatum autorităților. Reprezentanții protestatarilor vor să aibă o întrevedere cu președinta Maia Sandu, spicherul Igor Grosu și premierul Dorin Recean. Dacă această revendicare nu va fi îndeplinită, atunci miercuri, ora 9.00, drumul spre PTF Leușeni – Albița va fi blocat în ambele sensuri de tractoare, amenință protestatarii.

„Drumul va fi deblocat, dar avem o singură condiție. Dacă până mâine nu avem stabilită o întâlnire în formatul Guvern - Parlament - Președinție, atunci începând cu ziua de miercuri, ora 9.00, accesul către vama Leușeni va blocat în ambele direcții. Vă rugăm să redirecționați din timp transportul la alte puncte de trecere. Noi altă soluție nu avem. Aceasta este cerința noastră. Noi înțelegem că aveți probleme, dar trebuie să ne înțelegeți și pe noi”, a spus unul dintre liderii protestelor fermierilor, Sergiu Stefanco.

Imediat după această declarație, tractoarele au fost parcate pe marginea drumului, iar accesul către vama Leușeni a fost deblocat.

Vicepremierul Vladimir Bolea a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că fermierii care protestează a șasea zi consecutivă, blocând inclusiv vama Leușeni, nu ar fi trimis Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) nicio solicitare privind alocarea unor compensații de 400 de milioane de lei, plăți directe per hectar de porumb și floarea-soarelui, pentru agricultorii micro, mici și mijlocii, care au fost afectați cel mai mult de crizele din ultimii doi ani.

Totodată, Bolea a afirmat că pe parcursul anilor 2020 - 2023, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Guvernul a acordat agricultorilor din R. Moldova ajutoare de 5,9 miliarde de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md