00:18:14 26.06.2024
Stiri

VIDEO // HAOS total la Vama Leușeni. Fermierii au BLOCAT și astăzi drumul către PTF Leușeni - Albița. Aceștia nu sunt mulțumiți de explicațiile ministrului Vladimir Bolea. „Trebuie să discutăm cu soluțiile pe masă, pentru că ele sunt”

Actualitate 13.02.2024 13:07 Vizualizări1125 Autor: Ziarul National
VIDEO // HAOS total la Vama Leușeni. Fermierii au BLOCAT și astăzi drumul către PTF Leușeni - Albița. Aceștia nu sunt mulțumiți de explicațiile ministrului Vladimir Bolea. „Trebuie să discutăm cu soluțiile pe masă, pentru că ele sunt”


Fermierii au blocat și astăzi, cu zeci de tractoare, drumul către punctul de trecere a frontierei (PTF) Leușeni – Albița, deoarece niciun oficial nu vine să discute cu ei despre revendicările înaintate. Ei se plâng că nu au suficiente resurse pentru a începe lucrările de primăvară.

Totodată, aceștia sunt nemulțumiți de faptul că ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), vicepremierul Vladimir Bolea, preferă „să stea în biroul său și să organizeze conferințe de presă”, în loc să vină cu „soluții reale” pentru agricultori.

„La Leușeni a fost blocat din nou accesul către vamă. Îi rugăm pe cetățeni să folosească alte puncte de trecere. Autoritățile nu vor să discute cu noi. Prima noastră cerință e să se așeze la masa de discuții și să demonstreze că tot ce spun în briefingurile de presă este adevărat. Poate nu au curaj sau nu le permite statutul deja… Dar cred că o să vină”, a spus unul dintre protestatari.

La rândul său, unul dintre organizatorii protestului, Sergiu Stefanco, afirmă că actuala guvernare are toate pârghiile pentru a ajuta fermierii, dar refuză să o facă.

„Așteptăm ca să ne așezăm la masa de negocieri, cu soluțiile pe masă. Soluții sunt… vedem că în România e posibil. Sunt 63 de deputați care pot modifica legea și să soluționeze problema agricultorilor. Ulterior agricultorii vor lua credite, vor achita datoriile, taxele, impozitele”, a precizat fermierul de la Căușeni.De partea cealaltă, vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, a declarat astăzi, într-o conferință de presă organizată la sediul instituției pe care o conduce, că nu a primit până în prezent nicio solicitare din partea fermierilor care protestează de mai multe zile. Potrivit lui Bolea, tot ce a făcut până acum Guvernul pentru domeniul agriculturii este „suficient”, în baza posibilităților existente.

Oficialul a amintit că Guvernul a acordat fermierilor, în perioada anilor 2020 - 2023, circa cinci miliarde le lei prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, dar și 313 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md