13:27:53 21.07.2024
Stiri

Guvernul propune un nou mecanism de sprijin pentru producătorii de cereale: Fermierii vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol

Actualitate 16.02.2024 17:16 Vizualizări1554 Autor: Ziarul National
Guvernul propune un nou mecanism de sprijin pentru producătorii de cereale: Fermierii vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol


Fermierii vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol. Noul mecanism a fost anunțat la întâlnirea de astăzi a prim-ministrului Dorin Recean și vicepremierului, ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, cu mai mulți producători agricoli.

La prima etapă, creditul va fi oferit pe o perioadă de până la 18 luni de acordare inițială și șase luni de grațiere de plată cu acoperirea dobânzii de până la 7%, ce va fi achitată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Citește și: VIDEO // Premierul Recean, întrevedere cu FERMIERII: „Blocarea drumurilor și vămilor nu va aduce mai multe subvenții sau alocări din partea Guvernului. Noi am ajutat producătorii de cereale și vom încerca să identificăm mai multe resurse”

Urmare a discuțiilor, grupul de producători protestatari a anunțat că va sista protestul și va debloca drumul de acces spre vama Leușeni până marți, 20 februarie, când va avea loc o altă ședință la care va fi definitivat acest mecanism.

Totodată, premierul a accentuat importanța modernizării afacerilor din domeniul agricol și analizei oportunității de prelucrare a unor culturi în anumite zone ale republicii, pentru a evita pierderile.

„Vreau să mulțumesc agricultorilor care muncesc foarte mult, cu sârguință, reușesc să aibă afaceri profitabile și să plătească impozite. Ajutăm domeniul agricol și vom continua să găsim și mai multe resurse”, a precizat premierul Dorin Recean.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md