14:25:03 21.06.2024
Stiri

REVOLTA rușilor, după ce Maia Sandu de a semnat decretul privind INTERZICEREA simbolurilor agresiunii rusești în Ucraina, inclusiv panglica negru-oranj: „Un atac ideologic la normele morale”

Actualitate 19.04.2022 12:56 Vizualizări5333 Autor: Ziarul National
REVOLTA rușilor, după ce Maia Sandu de a semnat decretul privind INTERZICEREA simbolurilor agresiunii rusești în Ucraina, inclusiv panglica negru-oranj: „Un atac ideologic la normele morale”


Ambasada Federației Ruse în R. Moldova consideră că actuala guvernare de la Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, ar încerca să creeze o nouă realitate fictivă, „bazată pe un atac ideologic asupra normelor morale”, în contextul interzicerii simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii negru-oranj (Sf. Gheorghe).

Comentariul respectiv a fost făcut public astăzi de către Ambasada Federației Ruse în R. Moldova, după ce președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul privind interzicerea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor asociate cu agresiunea militară rusă din Ucraina.

„Fenomenul „culturii desființării” promovat de societatea occidentală, care vizează în acest caz refuzul de a păstra și proteja memoria, devalorizând eroismul strămoșilor noștri, printre care reprezentanți valoroși ai popoarelor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv R. Moldova, distruge fundamentul adevărului istoric și al dreptății. Panglica „Sf. Gheorghe” păstrează memoria a milioane de oameni care au murit în lupta împotriva fascismului și nazismului în Europa. Respectul și protecția simbolurilor marii victorii este un semn de recunoștință a întregii societăți civilizate față de părinții, bunicii și străbunicii care și-au dat viața în beneficiul protejării patriei lor”, se arată în comentariul Ambasade Federației Ruse.

Citește și: VIDEO // Președinta Maia Sandu a promulgat legea care interzice simbolurile ce promovează războiul Federației Ruse în Ucraina: „Cei care justifică astăzi uciderea ucrainenilor, mâine pot solicita uciderea moldovenilor”

Rușii acuză autoritățile moldovene de lipsă de moralitate.

„Încercarea de a crea astăzi o nouă realitate inventată a acelor evenimente, bazată pe un atac ideologic asupra normelor morale, privează popoarele noastre de dreptul la o memorie istorică autentică și îngreunează evoluția spre pace și prietenie. Afirmarea semnificației culturii spirituale în conștiința publică este relevantă dincolo de timp și spațiu. Este ceea ce modelează identitatea națională, valorile sociale și perspectivele generațiilor viitoare. Ca și până acum, vom prețui și vom onora simbolurile marii victorii a soldatului sovietic în marele război pentru apărarea patriei”, se arată în nota informativă a Ambasade Rusiei la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md