00:32:30 24.06.2024
Stiri

Vicepremierul Popescu, despre anunțul MID de a INTERZICE anumiți oficiali pe teritoriul Rusiei și declararea unui reprezentant al Ambasadei R. Moldova la Moscova persona non grata: „Rusia continuă măsurile OSTILE la adresa R. Moldova”

Actualitate 25.04.2023 11:49 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Popescu, despre anunțul MID de a INTERZICE anumiți oficiali pe teritoriul Rusiei și declararea unui reprezentant al Ambasadei R. Moldova la Moscova persona non grata: „Rusia continuă măsurile OSTILE la adresa R. Moldova”


Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu este surprins de faptul că Ministerul rus de Externe a declarat persona non grata un reprezentant al Ambasadei R. Moldova la Moscova, după ce o măsură similară a fost luată săptămâna trecută în privința unui diplomat rus. Această decizie, precum și interzicerea accesului unor oficiali moldoveni pe teritoriul Federației Ruse ar fi o „măsură ostilă” a Rusiei în privința R. Moldova.

„De foarte mulți ani, de la declararea independenței, Federația Rusă a recurs la politici ostile față de R. Moldova, față de cetățenii noștri, față de economia noastră. Federația Rusă a sprijinit separatismul prin menținerea ilegală a trupelor pe teritoriul republicii noastre, prin introducerea embargourilor asupra produselor din R. Moldova - vinurilor, legumelor, fructelor. Iată că, în acest context, Federația Rusă continuă cu aceste măsuri ostile, care afectează negativ cetățenii R. Moldova. Știți bine că săptămâna trecută, în urma unor acțiuni ostile ale Federației Ruse față de R. Moldova, un reprezentant al Ambasadei Rusiei a fost declarat persoana non grata”, a declarat astăzi Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Vicepremierul Popescu susține că nu a văzut până acu, lista oficialilor din R. Moldova care vor fi interziși pe teritoriul Federației Ruse.

„La această etapă, în contextul în care acest anunț a fost făcut cu puțin timp înainte de această conferință de presă, așteptăm detalii. Deocamdată, nu avem toți parametrii și toate detaliile”, a punctat Popescu.

Amintim că un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova a fost declarat persona non grata de Federația Rusă și urmează să-și facă bagajele ca să se întoarcă la Chișinău. De asemenea, Moscova va suspenda accesul în Federația Rusă „pentru un număr de oficiali moldoveni, care au făcut declarații antirusești”. O notă de protest în acest sens i-a fost înaintată astăzi Ambasadorului R. Moldova în Rusia, Lilian Darie, a precizat astăzi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Rusiei.

Moscova s-a supărat după ce oficialii de la Chișinău au dezaprobat comportamentul a trei angajați ai Ambasadei Rusiei în R. Moldova în contextul interzicerii accesului, pe 17 aprilie curent, a liderului Tatarstanului în R. Moldova, care mergea în Găgăuzia pentru a se implica în campania electorală locală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md