Ambasada RUSIEI critică presa din România, pentru că nu a scris despre o convorbire telefonică a lui Putin cu Merkel şi Hollande
Ambasada Moscovei în România critică presa din România pentru că nu a relatat despre o conversaţie telefonică între preşedinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei.
Cei trei au discutat despre situaţia din estul Ucrainei, acordurile de la Minsk şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul „formatului Normandia”.
„Pe dată de 18 ianuarie a.c. a avut loc o conversaţie telefonică între preşedinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei (http://kremlin.ru/events/president/news/53747, https://www.bundesregierung.de/.../2017-01-18-telefonat-merke..., http://www.elysee.fr/.../entretien-telephonique-avec-mme-mer.../), a cărei temă principală a fost situaţia din estul Ucrainei, cursul implementării acordurilor de la Minsk, precum şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul „formatului Normandia”.
Cu toate acestea, mass-media din România, inclusiv astfel de agenţii mari cum sunt AGERPRESS, MEDIAFAX şi RRA, se pare, pur şi simplu au ignorat evenimentul.
S-a marcat doar un portal de internet privat 'DCNews' (https://www.dcnews.ro/discu-ie-merkel-puţin-hollande-conver...), care, totuşi, în mod eronat a mutat accentul discuţiilor pe soluţionarea conflictului sirian”, scrie Ambasada Rusiei pe Facebook.
Oficialii afirmă că se ridică astfel semne de întrebare în ceea ce priveşte nivelul real al interesului public românesc faţă de situaţia din ţara vecină.
„Acest mod de abordare ridică semne de întrebare cu privire la nivelul real al interesului public românesc faţă de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept „partener strategic”.
Având în vedere situaţia dificilă a etnicilor români care trăiesc în regiunile vestice ale Ucrainei (https://www.agerpres.ro/.../micula-închiderea-unor-şcoli-roma..., http://www.romanialibera.ro/.../exclusiv-rl-ucraina-trimite-e...), se vede clar o discrepanţă între situaţia reală în Ucraina şi în jurul ei şi reflecţia acestei situaţii în spaţiul mediatic românesc”, se mai arată în postare.
Ministerul de Externe a reacţionat la criticile Ambasadei Rusiei, afirmând, tot într-o postare pe Facebook, că politica editorială a presei din România este independentă.
„Ministerul Afacerilor Externe subliniază că politica editorială a mass-media din România este una independentă şi reiterează importanța dreptului la libera exprimare”, afirmă MAE.
Ambasador al Rusiei în România este Valeri Kuzmin, el fiind numit în această funcţie în iunie 2016.
În februarie 2011, când era ambasador la Chişinău, Kuzmin a acuzat SUA, Uniunea Europeană şi România de faptul că se implică direct în politica de la Chişinău, în timp ce Rusia nu ar fi făcut aşa ceva.
„Noi am sesizat multiple încercări de a pune presiune în mod public asupra proceselor politice din Moldova din partea SUA, UE şi din partea vecinului România. Rusia nu şi-a permis aşa ceva”, a afirmat el la acea vreme.
Sursa: ziare.com
Borrell propune un nou fond al UE de finanţare a armamentului pentru Ucraina, după ce Ungaria a blocat fondul existent
Maia Sandu, la Mingir: ,,Au rămas doar opt zile până la alegeri. Avem de făcut alegeri tare importante pentru noi și pentru stat, iar la referendum nu există turul doi"
FOTO // Secția anestezie și terapie intensivă de la Spitalul raional Cahul, reparată capital și dotată cu echipamente de ultimă oră