Procuratura Anticorupție o vrea pe Marina Tauber în AREST. Procurorul de caz va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia prin care deputata a fost ELIBERATĂ sub control judiciar
Procuratura Anticorupție consideră neîntemeiată decizia de ieri a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar. Astfel, procurorul de caz va contesta hotărârea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.
„Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul înaintat de Procuratura Anticorupție privind prelungirea arestului la domiciliu pe un termen de 30 de zile a învinuitei Marina Tauber, înlocuind-o cu măsura preventivă „liberarea provizorie sub control judiciar” pe un termen de 30 de zile cu impunerea obligațiilor prevăzute de Codul de procedură penală. Examinând încheierea instanței de judecată procurorul de caz o consideră neîntemeiată, urmând a fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.
De menționat că mai mulți reprezentanți ai guvernării, dar și opoziției au rămas indignați de faptul că Marina Tauber, învinuită în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”, a fost eliberată din arest.
„Decizia instanței de judecată prin care Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar vorbește încă o data despre cât de grave sunt lucrurile în sistemul de justiție. Pe lângă multiplele semne de întrebare, aceasta provoacă nemulțumiri pe deplin justificate în societate, dar și subminează și mai mult încrederea în justiție. Or, încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor politice este un element de corupție, care nu poate fi contestat”, a reacționat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, după aflarea verdictului.
Pe de altă parte, liderul „Partidului Schimbării”, Ștefan Gligor, crede că eliberarea marinei Tauber s-ar datora „reformei justiției” implementate de actuala guvernare.
„Ministrul Justiției și alți reprezentanți PAS se revoltă că Tauber a ieșit din arest la arest la domiciliu și de acolo sub control judiciar, adică la libertate. Păcat că nu se revoltă și nu recunosc că acestea sunt roadele „reformei justiției”, care în esență înseamnă promovarea unor oameni corupți/ex-plahotniuciști în funcții-cheie în organe anticorupție, Curtea Supremă de Justiție/Consiliul Superior al Magistraturii - în speranța că aceștia vor lupta cu alți ex-plahotniuciști, așa ca puterea să poată demonstra omului simplu „rezultate în combaterea corupției”. Rezultatele sunt pe măsura reformei”, a precizat Gligor.
Marina Tauber este bănuită de procurori de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului „ȘOR” pentru primul semestru al anului 2022 prezentat la Comisia Electorală Centrală, precum și de acceptarea finanțării aceleiași formațiuni de către un grup criminal organizat în cadrul alegerilor locale anticipate din noiembrie 2021.
Marcel Ciolacu, asigurări ferme pentru Maia Sandu: „Vom face în continuare tot ceea ce ține de noi, prin proiecte concrete și împărtășind din experiența noastră în integrarea europeană, pentru a sprijini acest parcurs pentru R. Moldova”
Agențiile de Asistență Socială din șase raioane au fost dotate cu mașini noi. Echipele mobile vor putea ajunge mai ușor la beneficiarii din localitățile îndepărtate
Dorin Recean, după întrevederea cu Marcel Ciolacu: „România întotdeauna a fost un partener de nădejde, oferindu-ne sprijin valoros în cele mai dificile momente, dar și în parcursul nostru european”