15:17:32 25.06.2024
Stiri

Dodon, SUSȚINĂTORUL Marinei Tauber. „Tauber este mult mai BUNĂ decât Maia Sandu. Ea nu se teme, este ONESTĂ…, iar Maia Sandu e o MINCINOASĂ”. Socialistul a DEZVĂLUIT ce ar urma să se întâmple toamna, când prețul la gaze „va exploda”

Actualitate 28.07.2022 15:58 Vizualizări2910 Autor: Ziarul National
Dodon, SUSȚINĂTORUL Marinei Tauber. „Tauber este mult mai BUNĂ decât Maia Sandu. Ea nu se teme, este ONESTĂ…, iar Maia Sandu e o MINCINOASĂ”. Socialistul a DEZVĂLUIT ce ar urma să se întâmple toamna, când prețul la gaze „va exploda”


Socialistul Igor Dodon se arată revoltat de faptul că Guvernul Gavrilița a ignorat „cele cinci soluții” ale sale pentru depășirea crizei în care s-a pomenit R. Moldova. Profitând de ocazie, Dodon a făcut o comparație între Marina Tauber, aflată în arest în Penitenciarul nr. 13, și președinta Maia Sandu. Învinuit pe cinci capete de acuzare, inclusiv pentru îmbogățire ilicită și trădare de patrie, Dodon a declarat, în limba rusă, că Tauber este „curajoasă, onestă” și că nu există niciun dubiu că este mult mai bună decât „mincinoasa Maia Sandu”. Declarațiile au fost făcute astăzi în fața Curții de Apel Chișinău, unde judecătorii urmau să examineze recursul avocaților lui Dodon privind arestul său la domiciliu.

„Eu am propus cinci măsuri concrete pentru a depăși criza în care ne aflăm. Dacă Guvernul ar fi implementat aceste acțiuni, atunci cetățenii, după câteva săptămâni, urmau să resimtă o schimbare în bine. Eu înțeleg că acest guvern al Maiei Sandu nu face nimic și din acest motiv le-am spus ce trebuie să facă. Au peste 60 de mandate și pot să ia rapid aceste decizii. Dar ei nu vor să facă asta și nici nu pot”, a spus Dodon.

Astfel, Dodon vede o singură ieșire din situație: aceste decizii să fie luate de un alt guvern. „Eu am indicat faptul că noi știm exact ce e de făcut. Știm ce să facem ca gazele să fie mai ieftine – nu 22 - 30 de lei, dar 5 - 6 lei. Eu știu ce să fac, echipa mea știe de are de făcut. Știm cum să rezolvăm problema pensiilor și salariilor. Știm cum să fie făcute investiții în infrastructură. Aceste acțiuni reprezintă alternativă actualei puteri. Deci, eu le-am dat soluții. Dacă nu puteți să le implementați, atunci plecați”, a spus Dodon, care a deținut puterea în R. Moldova până în iulie 2021.

Maia Sandu ar trebui să demită Guvernul Gavrilița, a subliniat Dodon.

„Când guvernarea nu se descurcă, când cetățenii suferă, guvernarea ori ajută poporul… Ce trebuie să facă acum Maia Sandu? Să demită acest guvern și să numească altul. Să-i dea un termen de 100 de zile, iar dacă nu se descurcă, atunci să fie dizolvat Parlamentul și de organizat alegeri anticipate. Eu așa aș fi procedat”, a spus Dodon, care în 2020-2021 s-a cramponat de putere, deși premierul Ion Chicu și-a dat demisia.

Citește și: VIDEO // Marina Tauber, în fața Președinției: „Dodon a instituit un regim banditesc”

Fostul președinte s-a referit și la faptul că astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, au fost examinate la aceeași oră recursul său, dar și al Marinei Tauber. Acesta nu a ezitat să-i facă complimente Marinei Tuber, pe care anterior o acuza public de faptul că ar fi participat la furtul miliardului.

Citește și: VIDEO // Șor a lansat un nou AVERTISMENT pentru Igor Dodon, pe care îl acuză că ar sta în spatele ARESTĂRII Marinei Tauber și Reghinei Apostolova: „Îți recomand să...”

„Toate show-urile cu aceste ședințe de judecată… Dar guvernarea aceasta încearcă la toți să închidă gura. Eu au organizat aceste represiuni asupra liderilor opoziției. Au început cu mine, iar acum vedem că e la rând Tauber. Eu am spus că Tauber este mult mai bună decât Maia Sandu. Asta cu toate problemele pe care le are… Ea măcar discută cu cetățenii, nu se teme, e onestă. Dar Maia Sandu este o mincinoasă. Ce face guvernarea? Încearcă să interzică liderii, dar asta nu-i va ajuta. Oamenii vor ieși la toamnă cu furcile în stradă, fie că în fruntea protestelor vor fi sau nu liderii opoziției”, a adăugat Dodon.

Citește și: VIDEO // „Чемодан, кулек – Ростов”. Protest inedit împotriva lui Dodon. Partidul „ȘOR” promite că acesta e doar începutul

Guvernanții o vor lua „la bot”, dacă vor încerca să interzică partidele de opoziție, a ameninșat socialistul.

„Înțelegând că urmează alegeri anticipate, ei încearcă să interzică partidele politice. Ei vor acum să interzică Partidul „ȘOR”, după care Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Dar ei, idioții, nu înțeleg că în locul acestor partide vor apărea altele. Lichidezi un partid, dar nu poți interzice oamenii. Oamenii vor crea alte partide. Vreți să ne interziceți? Nu o să vă ajute asta. Oameni buni, susținători ai socialiștilor, nu vă fie frică, nimeni nu poate să ne închidă gura. Dacă vor încerca ceva de genul acesta, atunci vom crea altceva și le vom da la bot, vom câștiga neapărat. Viitorul ne aparține”, a mai spus Dodon.

Menționăm că a fost amânată ședința în care magistrații de la Curtea de Apel urmau să examineze recursul depus de avocații lui Igor Dodon cu privire la anularea deciziei instanței de a-i fi prelungit arestul la domiciliu pentru 30 de zile. Ședința va avea loc mâine, la ora 15:00.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md