03:00:23 13.06.2024
Stiri

Marina Tauber revine în AREST la domiciliu, după ce ultima noapte și-a petrecut-o într-un cort în fața Procuraturii Generale

Actualitate 25.10.2022 15:07 Vizualizări2466 Autor: Ziarul National
Marina Tauber revine în AREST la domiciliu, după ce ultima noapte și-a petrecut-o într-un cort în fața Procuraturii Generale Facebook


Deputata Marina Tauber va sta în arest la domiciliu următoarele 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Chișinău, la solicitarea procurorilor.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR” a fost plasată sub control judiciar pe 18 octombrie curent printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, iar în ultima săptămână a fost în fruntea protestelor organizate de formațiunea din care face parte. Mai mult, aceasta și-ar fi petrecut ultima noapte într-un cort în fața Procuraturii Generale.

„Aceste dosare sunt o invenție și nu au nicio tangență cu învinuirile care mi le aduc procurorii. Este o situație ridicolă din punct de vedere juridic. Nici eu, nici Ilan Șor, dar nici colegii mei de partid nu au încălcat nimic”, a menționat Tauber după aflarea deciziei Curții de Apel Chișinău.

Citește și: Ministrul Justiției, INDIGNAT de faptul că Marina Tauber a fost ELIBERATĂ din arest. „Lucrurile în sistemul de justiție sunt GRAVE, or încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor este un element de corupție”

Avocatul Aureliu Colenco a anunțat astăzi, 25 octombrie, că Marina Tauber a depus plângere penală pe numele ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și a deputatului Dumitru Alaiba, deoarece dânsii ar influența acțiunile justiției prin intermediul postărilor pe paginile lor de Facebook.

Pe 21 iulie curent, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeași zi și reținută. Ulterior, parlamentara a fost plasată în arest în Penitenciarul nr.13, unde a stat 54 de zile. Pe 14 septembrie, Tauber a fost eliberată din penitenciar și plasată în arest la domiciliu. Pe 18 octombrie Tauber a fost plasată sub control judiciar și a participat la protestele organizate de Partidul „ȘOR”.

Marina Tauber este bănuită de procurori de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului „Șor”pentru primul semestru al anului 2022 prezentat la Comisia Electorală Centrală, precum și de acceptarea finanțării aceleiași formațiuni de către un grup criminal organizat în cadrul alegerilor locale anticipate din noiembrie 2021.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md