07:46:11 19.08.2019
 
Stiri

Mutare DECISIVĂ făcută de PD. Democrații oferă Blocului „ACUM” funcția de PRIM-MINISTRU: „Suntem flexibili, îi așteptăm la discuții”

Politică 14.03.2019 11:46 Vizualizări8451 Autor: Ziarul National
Mutare DECISIVĂ făcută de PD. Democrații oferă Blocului „ACUM” funcția de PRIM-MINISTRU: „Suntem flexibili, îi așteptăm la discuții” captură

Partidul Democrat (PD), care are 30 de mandate de deputat, este gata să ofere Blocului „ACUM” conducerea Guvernului R. Moldova, în cazul în care reprezentanții acestuia își asumă actul guvernării, inclusiv implementarea angajamentelor asumate de democrați în fața cetățenilor.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PD, Andrian Candu, după ședința de astăzi a Consiliului Executiv al formațiunii conduse de Vlad Plahotniuc.

„Așa cum știți, PD a lansat o invitație publica pentru Blocul „ACUM” pentru a avea o prima discuție preliminară. Aceasta a fost respinsă imediat de liderii blocului. Noi credem că este cel puțin o greșeală politică această reacție grăbită. Peste tot în lume dialogul este unul dintre elementele esențiale în politică. Cei care refuză să discute, ajung să se autoexcludă din viața politică a țării, să devină persoane izolate și să nu mai influențeze în niciun fel deciziile care se iau în țară, iar asta duce, desigur, și la pierderea suportului electoral”, a declarat Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Andrian Candu a declarat, în premieră, că PD este gata să ofere și postul de premier Blocului „ACUM”.

„O să vă spun un lucru pe care nu l-am făcut public până acum, pentru că am vrut să-l discutam mai întâi cu liderii Blocului „ACUM”, dacă acceptau propunerea noastră de dialog. PD este gata de discuții profunde privind viitorul țării, este pregătit pentru a manifesta flexibilitate în negocieri și, dacă liderii Blocului „ACUM” ar fi venit la întâlnirea cu noi, ar fi aflat ca PD, chiar dacă este partidul care are mai multe mandate în Parlament, este gata să le ofere până și conducerea viitorului Guvern, să le ofere un rol considerabil în noul Executiv. Dacă cei de la Blocul „ACUM” sunt gata să-și asume actul guvernării, să implementeze inclusiv angajamentele pe care le-am făcut noi în fața cetățenilor, suntem gata să discutăm foarte serios asta. Să vină și să discutăm”, a subliniat Candu.

Democrații îi așteaptă pe reprezentanții Blocului „ACUM” la discuții până la începutul săptămânii viitoare.

„Nu facem jocuri, avem o ofertă serioasă și generoasă, iar la baza acțiunii noastre stă dorința de a avea o țară stabilă și un guvern profesionist, care să lucreze pentru oamenii. Nu credem că acest gen de comunicare, practicat de colegii din Blocul „ACUM” prin intermediul presei, poate să aducă ceva bun. De aceea, noi lansăm o nouă invitație, inclusiv în lumina ofertei de care v-am vorbit. Suntem disponibili să ne vedem cu liderii Blocului „ACUM” și astăzi, mâine, sâmbătă, duminică, oricând doresc. Am stabilit la Consiliul Executiv să mai facem această nouă încercare, iar dacă nici acum cei de la Blocul „ACUM” nu vor veni la discuții, în primele zile ale săptămânii viitoare ne vom întruni din nou și vom lua decizii ce facem mai departe”, a adăugat Andrian Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Inga 14.03.2019 12:28

PDM doreste ca tara sa nu renunte la cursul-pro-european, de asta cedeaza functii.

Denis 14.03.2019 14:13

Blocul ACUM nu este in stare sa guverneze, de asta si au refuzat.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md