01:10:39 21.04.2024
Stiri

Andrian Candu, mesaj UNIONIST! Vrea un sistem financiar-bancar INTEGRAT: „Trebuie să ne mișcăm mult mai repede în ceea ce privește procesele de INTEGRARE”

Politică 15.05.2017 20:53 Vizualizări35853 Autor: Ziarul National
Andrian Candu, mesaj UNIONIST! Vrea un sistem financiar-bancar INTEGRAT: „Trebuie să ne mișcăm mult mai repede în ceea ce privește procesele de INTEGRARE”


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că România a fost și va rămâne, indiferent de culoarea politică a guvernării de la București, cel mai important partener al R. Moldova. În același timp, Candu își dorește ca reprezentanții celor două state românești să se miște mult mai repede în ceea ce privește procesele de integrare, inclusiv în domeniul financiar-bancar.

„Trebuie să ne mișcăm mai repede în procesele de integrare. Proiectele importante sunt cele care vor integra unele procese, începând de la infrastructura energetică, drumuri, poduri, comunicațiile aeriene sau feroviare. Ne dorim să avem o linie ferată Chișinău-București, cu un tren foarte rapid. Să nu mai fie nevoie să schimbăm de fiecare dată garniturile. Vrem un sistem financiar-bancar integrat. De ce să nu avem un sistem al educației integrat? Trebuie să existe procese de integrare mult mai rapide și realizate calitativ”, a specificat Candu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.

Spicherul nu-și face mari probleme în privința mesajelor „războinice” ale lui Igor Dodon la adresa României.

„Președintele este un exponent al opoziției și dânsul nu a ascuns niciodată că este pro-rus și este contra NATO, Uniunii Europene și României. Dar toată lumea trebuie să înțeleagă că R. Moldova e țară parlamentară. Oricât ar încerca Igor Dodon să ne ducă în Uniunea Euroasiatică, nu va reuși. Dânsul este limitat în competențe constituționale și nu are un cuvânt greu de spus care ar produce efecte juridice”, a subliniat sursa citată.

Totuși, admite Andrian Candu, șeful statului va fi penalizat în cazul în care va trece linia roșie. „Atât timp cât va respecta legea, poate să facă unele declarații. Dar dacă va deraia, atunci ne vom păstra dreptul să acționăm și noi”.

Candu a mai adăugat că actuala guvernare își dorește să aibă relații bune și cu Rusia, doar că nu de poziția unui stat care se lasă dominat. „Vrem o relație bazată pe egalitate”, a conchis spicherul.

Menționăm că în perioada în care președinte al Partidului Democrat era Marian Lupu, poziția formațiunii era foarte rezervată în ceea ce privește apropierea R. Moldova de România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md