05:01:50 17.04.2024
Stiri

DOC // Dodon poate răsufla ușurat. După patru luni, Rusia a deblocat ÎMPRUMUTUL de 200 de milioane de euro pentru R. Moldova. Ambasadorul Neguță a SEMNAT Acordul de creditare. Ce prevede documentul și când trebuie să întoarcem BANII rușilor

Economie 17.04.2020 20:42 Vizualizări3840 Autor: Ziarul National
DOC // Dodon poate răsufla ușurat. După patru luni, Rusia a deblocat ÎMPRUMUTUL de 200 de milioane de euro pentru R. Moldova. Ambasadorul Neguță a SEMNAT Acordul de creditare. Ce prevede documentul și când trebuie să întoarcem BANII rușilor


Președintele Igor Dodon poate răsufla ușurat. După patru luni de când s-a înțeles cu Vladimir Putin pentru o linie de creditare de jumătate de miliard de euro, Federația Rusă a deblocat astăzi împrumutul de 200 de milioane de euro promis autorităților de la Chișinău.

„O noutate bună de ultima oră! În urma înțelegerilor pe care le-am avut în luna decembrie 2019 cu omologul meu rus, Vladimir Putin, astăzi, la Moscova, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a semnat împreună cu conducerea ministerului de Finanțe rus Acordul de creditare cu R. Moldova, care prevede acordarea țării noastre a primei tranșe de împrumut în valoare de 200 milioane de euro”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Dodon, o nouă RĂUTATE la adresa UE. Șeful statului o face pe SUPĂRATUL: „Bună întrebare... Unde sunt BANII?”

Acesta a reiterat faptul că doar Rusia a oferit un ajutor "concret" R. Moldova.

„Este primul suport financiar concret oferit din exterior țării noastre în această perioadă de criză, iar banii vor fi transferați în bugetul de stat al R. Moldova pentru necesitățile țării, inclusiv la finanțarea unor proiecte de infrastructură”.

Oficialul i-a adus mulțumiri și lui Putin, deși e vorba de un împrumut și nu grant.

„Aduc sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru susținerea acordată R. Moldova în condiții de stringentă necesitate”, a conchis Dodon.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md