04:21:13 23.07.2024
Stiri

Renato Usatîi DEMISIONEAZĂ din funcția de primar al municipiului Bălți, după ce bălțenii NU au votat blocul său la alegerile parlamentare. Acesta renunță și la POLITICĂ: „Bălțenii nu vor mai găsi alt PROST, care să aducă bani de acasă”

Actualitate 12.07.2021 15:19 Vizualizări3535 Autor: Ziarul National
Renato Usatîi DEMISIONEAZĂ din funcția de primar al municipiului Bălți, după ce bălțenii NU au votat blocul său la alegerile parlamentare. Acesta renunță și la POLITICĂ: „Bălțenii nu vor mai găsi alt PROST, care să aducă bani de acasă”


Primarul de Bălți, Renato Usatîi, demisionează din funcția de primar al municpiului Bălți, în semn de protest față de preferințele electorale ale bălțenilor la alegerile parlamentare anticipate de ieri.De asemenea, acesta va renunța și la funcția de președinte al „Partidului Nostru”

„Pe mine nu mă deranjează atât rezultatul de ieri, cât faptul că bălțenii au demonstrat ieri, la alegerile parlamentare, că preferă politicienii și nu oamenii care fac lucruri concrete pentru municipiu”, a declarat astăzi Usatîi, într-un live pe rețelele de socializare.

Începând cu ziua de mâine, 13 iulie, Usatîi pleacă în concediu, iar peste trei luni bălțenii vor trebui să-și aleagă alt primar.

„Nimeni dintre colegii mei din „Partidul Nostru”, nici Grigorișin sau altcineva nu va candida la funcția de primar al municipiului Bălți. Nu cred că bălțenii vor găsi un alt prost, care să aducă bani de acasă pentru proiecte pentru oraș”, a spus Usatîi.

Acesta a adăugat că renunță și la funcția de președinte al „Partidului Nostru”, pentru a se dedica afacerilor.

„Eu nu plec din R. Moldova. Voi călători prin republică și voi discuta cu oamenii. Vreau să văd ce au ei de spus în privința organizării Congresului „Partidului Nostru”. Membrii formațiunii urmează să aleagă un nou președinte. Eu am datorii de peste 200 de mii de euro, dar voi duce la bun sfârșit promisiunile făcute. Mai departe faceți ce doriți. Dacă cei 60 000 de oameni care au votat ieri pentru mine se vor transforma cândva în 200 sau 300 de mii, atunci mă voi gândi ce fac mai departe. Eu în această perioadă mi-am făcut datoria față de R. Moldova”, a conchis Usatîi.

Menționăm că blocul lui Renato Usatîi a luat pe 11 iulie doar 9 994 de voturi la Bălți sau 22,69%, fiind al treilea în preferințele bălțenilor după Blocul comuniștilor și socialiștilor - 40,17% și Partidul Acțiune și Solidaritate - 27,34%.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md