01:44:57 29.09.2022
Stiri

UPDATE // Candidatul independent Grigorișin și deputatul PAS, Boris Marcoci, vor lupta pentru fotoliul de PRIMAR al municipiului Bălți: „A fost o decizie JUSTĂ”; PAS l-a retras pe Marcoci din cursă

Actualitate 06.12.2021 15:19 Vizualizări2102 Autor: Ziarul National
UPDATE // Candidatul independent Grigorișin și deputatul PAS, Boris Marcoci, vor lupta pentru fotoliul de PRIMAR al municipiului Bălți: „A fost o decizie JUSTĂ”; PAS l-a retras pe Marcoci din cursă


UPDATE 16.03 // Potrivit Comisiei Electorale Centrale, consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 va aproba, prin hotărâre, textul buletinului de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi a primarului municipiului Bălți.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin.

Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Astfel, în turul doi al alegerilor locale noi pentru Primăria Bălți vor concura independentul Nicolai Grigorișin și socialistul Alexandr Nesterovschi.


UPDATE 15.41
// Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunţat retragerea din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi a candidatului său, Boris Marcoci.

Anunțul a fost făcut astăzi, la scurt timp după ce Comisia Electorală Centrală a decis că turul doi al alegerilor de la Bălți va avea loc pe 19 decembrie între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul PAS, Boris Marcoci.

PAS susține că a luat decizia „pentru a evita orice speculaţii”, după ce candidata Partidului „Șor”, Marina Tauber, a fost eliminată din cursă pentru că nu a declarat toate cheltuielile de campanie și a depășit limita admisă de legislație.Candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Boris Marcoci, vor lupta în turul II de scrutin pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Turul II al alegerilor vor avea loc duminică, 19 decembrie curent.

Decizia a fost luată astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC), după ce instanța de judecată a anulat înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală.

Proiectul de hotărâre a fost votat de șase membri ai CEC, la propunerea vicepreședintelui Comisiei, Pavel Postică.

Președinta CEC, Angelica Caraman, a declarat că instituția pe care o conduce a luat o „decizie justă” când a suspendat turul II al alegerilor din Bălți.

„Prin hotărârea sa din 5 decembrie, CEC a amânat turul II și în niciun caz nu l-a anulat. Alegerile nu au fost anulate, așa cum s-a vehiculat. A fost o decizie judicioasă, pentru că, dacă am fi lăsat lucrurile să se întâmple fără să intervenim, neavând o hotărâre irevocabilă, ne-am fi pomenit în situația când o parte din alegători ar fi votat pe niște buletine… În dreptul unui candidat ar fi fost aplicată ștampila „retras”, iar soluția instanței ar fi putut fi alta. Deci, a fost o decizie a CEC justă, a fost o decizie necesară. Trebuia să așteptăm decizia irevocabilă a instanței, după care să revenim în condițiile stabilite de instanță”, a punctat președinta CEC.

Amintim că Marina Tauber, candidata Partidului „ȘOR”, a acumulat 47,93 la sută în primul tur al alegerilor din Bălți (15 918 voturi). Aceasta a fost urmată de candidatul independent, Nicolai Grigorișin – 20,93% (6 951 de voturi) și candidatul PAS, deputatul Boris Marcoci – 14,08% sau 4 679 de voturi. După scoaterea Marinei Tauber din cursa electorală, în turul II putea intra și socialistul Alexandr Nesterovschi. Acesta a luat cu 5 voturi mai puțin decât al treilea clasat, Boris Marcoci.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md