02:37:55 27.05.2024
Stiri

VIDEO // Procurorii prezintă DOVEZI cum FURAU unii angajați ai Primăriei Chișinău ajutoarele destinate refugiaților ucraineni. Aceștia au dus acasă electrocasnice, mobilier sau lenjerie de pat. Două persoane, REȚINUTE

Actualitate 04.05.2023 13:54 Vizualizări3037 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procurorii prezintă DOVEZI cum FURAU unii angajați ai Primăriei Chișinău ajutoarele destinate refugiaților ucraineni. Aceștia au dus acasă electrocasnice, mobilier sau lenjerie de pat. Două persoane, REȚINUTE


Mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați (CTPR) din str. Studenților 7/5, mun. Chișinău (de la Patria LukOil n.r.).

Constatarea rezultă din investigațiile ofițerilor Centrului Național Anticorupție, desfășurate în comun cu procurorii anticorupție în cadrul unor cauze penale pornite pe fapte de abuz de serviciu și de delapidare a mijloacelor din fondurile externe.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că în cadrul perchezițiilor a fost vizat șeful Direcție Asistență Socială și Sănătate, Boris Gîlcă.În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că personalul desemnat pentru activitatea CTPR a sustras sistematic produse alimentare și nealimentare, inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc., în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați.

Astăzi, CNA, în comun cu procurorii și ofițerii de investigații ai INI, au operat 24 de percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5, în garajele, depozitele și construcțiile accesorii, situate pe adresa indicată cu scopul depistării și ridicării documentelor, înscrierilor de ciornă (agende personale, foi, carnete, alți purtători materiali de informație), mijloacelor bănești, obținute ca rezultat al activității infracționale, mijloacelor bănești, obținute din comercializarea bunurilor destinate refugiaților și procurate din fondurile externe.

Citește și: Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Primăria Chișinău, în cadrul unui dosar de DELAPIDARE a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban spune că e vizat Boris Gîlcă

De asemenea, acțiunile de urmărire penală au vizat și angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău.

În urma perchezițiilor, la sediile menționate și la domiciliile unor bănuiți au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice - cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator, saci pentru dormit, veselă și alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul Centrului de plasament temporar pentru refugiați.

Prin urmare, doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md